feed-image RSS

PVV-leider Geert Wilders heeft afgelopen maandag de prestigieuze Free Speech Award in ontvangst genomen in Miami. De Florida Security Council reikt de prijs jaarlijks uit aan een individu of organisatie die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de vrijheid van meningsuiting. Wilders had al eerder te horen gekregen dat hij de Free Speech Award zou winnen, maar kon hem pas maandagavond tijdens een speciale ceremonie in ontvangst nemen.

APRIL 2009

Ladies and gentlemen.

It is really great to be here in California. It is very kind of you to give me the opportunity to escape from the wind, cold and rain in my own beautiful country, the Netherlands. I thank the David Horowitz Freedom Center for inviting me.

Hieronder een speech die Geert Wilders maandag heeft gehouden tijdens een lunchbijeenkomst in het Four Seasons Hotel in New York. Hij stelt vast dat verworven vrijheden in heel Europa steeds meer onder vuur komen liggen. De PVV-voorman roept op om niet te buigen voor de linkse en islamitische krachten die ernaar streven om onze vrijheden te beknotten.

Lees hier de toespraak die Geert Wilders gehouden zou hebben bij de vertoning van zijn film Fitna in het Britse Hogerhuis, als de toegang tot Groot-Brittannië hem niet zou zijn geweigerd.

London, Feb. 12, 2009

Ladies and gentlemen, thank you very much.

Thank you for inviting me. Thank you Lord Pearson and Lady Cox for showing Fitna, and for your gracious invitation. While others look away, you, seem to understand the true tradition of your country, and a flag that still stands for freedom.

This is no ordinary place. This is not just one of England’s tourist attractions. This is a sacred place. This is the mother of all Parliaments, and I am deeply humbled to speak before you.

Volgens PVV-kamerlid Fleur Agema is het rookverbod in de horeca van minister Ab Klink klinkklare onzin. De voornaamste argumenten voor dit rookverbod gaan niet op of zijn hypocriet. Zo was het in de jaren voor het rookverbod zo dat onder de slogan “We komen er samen wel uit” dat de helft van de cafés een rookvrij gedeelte had en 60% van de restaurants. Van de discotheken was dat 20% en van de poppodia 80%. Deze gerealiseerde percentages waren zelfs hoger dan de streefcijfers en er zat nog steeds een stijgende lijn in. Een rookverbod is daarom overbodig.

Eerste openbare toespraak Geert Wilders sinds de moord op Theo van Gogh

Dames en heren,

Hartelijk dank dat ik hier mag zijn vanavond. Dit is mijn eerste spreekbeurt in Nederland sinds de moord op Theo van Gogh. Ik beschouw het als een eer dat ik mijn rentree mag maken bij U hier in Rotterdam.

Ik wil mijn spreekbeurt van vanavond gebruiken om iets meer te vertellen over de plannen die ik heb met mijn beweging en vooral de plannen die ik heb voor dit land. De komende maanden zal ik met meer ideeën naar buiten komen en langzaamaan bouw ik zo mijn eenmansfractie uit tot een brede volksbeweging.

Ik zal het niet te lang maken. Straks kunt U vragen wat U wilt. Ik ben benieuwd van U te horen wat Uw ideeën zijn over de toekomst van Nederland en hoe wij er met zijn allen voor kunnen zorgen dat we straks een beter Nederland kunnen doorgeven aan de kinderen van ons land.

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English