De Partij voor de Vrijheid heeft met afschuw gereageerd op de machtsovername bij NRC Handelsblad. SP-financier Derk Sauer heeft deze krant nu volledig in zijn macht. De oud-KEN (ml)’er gaf al eerder trots aan zelfs het koppenbeleid van het dagblad te managen. Dit is in flagrante strijd met de Nederlandse traditie waarin de eigenaren van dagbladen zich niet bemoeien met de inhoud.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: "NRC was natuurlijk de laatste jaren al afgegleden in linkse richting. Het is een (EU-)nationalistische, multiculti-krant. Mijn partij wordt daar afwisselend vergeleken met de Ku Klux Klan, Goebbels en de NSB. Maar met de Derk Sauer aan het roer ging het nog verder bergafwaarts. Nu heeft hij de macht volledig overgenomen. Ik hoor graag wat de minister van vrije meningsuiting hiervan vindt. Het scheiden van commercie en redactie heeft een enorm maatschappelijk belang. Daar moet de minister voor opkomen. Dat de kliek rondom SP-miljonairs Sauer, Harry de Winter en D66’er Ruud Hendriks de dienst uitmaakt betekent het einde van de onafhankelijkheid van NRC Handelsblad. De krant van Heldring is nu definitief in handen van extreem-links."

Vragen van het lid Bosma aan de demissionair minister van mediazaken, mevrouw Van Bijsterveld.

25 april 2010

1.)Heeft u kennisgenomen van het bericht "Birgit Donker na ruzie weg als hoofdredacteur"*?

2.)Bent u met mij verontrust dat SP-miljonair Derk Sauer de machtsstrijd heeft gewonnen binnen wat eens een gerespecteerde krant was?

3.)Deelt u mijn mening dat de inbreuk die de SP-financier pleegt op de redactionele onafhankelijkheid van die krant, door zich niet alleen te bemoeien met het koppenbeleid van de krant maar ook door de hoofdredacteur te verjagen, haaks staat op de Nederlandse traditie van scheiding tussen economisch eigendom en redactie?

*Elsevier, 25 april 2010

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultuur-Televisie/264002/Birgit-Donker-na-ruzie-weg-als-hoofdredacteur-NRC.htm

Download hier de poster

Poster Nederland weer van ons

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English