Skip to main content

Persberichten

Schrikbarende criminaliteitscijfers niet-westerse allochtonen funest voor integratie

De PVV deelt het oordeel van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat in het Jaarrapport Integratie 2011 spreekt van een ‘schrikbarend’ beeld van de criminaliteitscijfers van niet-westerse allochtonen.

Liefst 65% (!) van de Marokkaanse jongens is tussen zijn 12e en 23e verdachte geweest van een crimineel delict. De cijfers tonen zelfs aan dat Marokkanen en Antillianen ruim 5x vaker verdacht zijn van misdrijven dan autochtonen. Antilliaanse vrouwen scoren overigens ook erg slecht. Zij zijn inmiddels vaker verdachte dan autochtone mannen.

Behalve deze recentste criminaliteitscijfers zijn ook de hoge werkloosheid en de enorme bijstandsafhankelijkheid tekenend voor de mislukte integratie. Niet-westerse allochtonen zijn bijna drie keer zo vaak werkloos in vergelijking met autochtonen (12,6% t.o.v. 4,5%). Marokkanen doen het met 14,4% zelfs nog slechter. Eveneens opvallend is dat de tweede generatie Turken en Marokkanen vaker werkloos is dan de eerste generatie.

De bijstandsafhankelijkheid vertoont eenzelfde beeld. Niet-westerse allochtonen zijn zes keer meer vertegenwoordigd in de bijstand dan autochtonen (12% tegenover 2%). Bij Marokkanen gaat het zelfs om een zevenvoud!

“Het rapport bevestigt de visie van de PVV dat de integratie is mislukt”, stelt PVV-Kamerlid Joram van Klaveren. “Verder kunnen de gemaakte afspraken niet snel genoeg worden gerealiseerd: minimumstraffen, denaturalisatie van criminelen met een dubbele nationaliteit, keihard politieoptreden, geen bijstand voor personen onder de 27 jaar, startkwalificatie als voorwaarde voor bijstand, alle aanvragen van reguliere immigranten in het land van herkomst en tevens daar afwachten en tenslotte minder immigratie uit landen als Marokko door beperking gezinsmigratie.”

 

 

  • Aangemaakt op .