Skip to main content

Persberichten

PVV wil harde aanpak stroperstuig

PVV-er Dion Graus wil spoedig een debat met de minister van Veiligheid & Justitie en de staatssecretaris van Economische Zaken nadat diverse opsporingsambtenaren in de Tweede Kamer de noodklok luidden over agressieve vormen van stroperij door georganiseerde bendes, en gebrek aan prioriteit in dezen bij het Openbaar Ministerie.

Graus: "Al sinds 2006 verzoek ik de regering meer opsporingsambtenaren, waaronder dierenpolitie, in te zetten om de pakkans van stroperstuig te vergroten. Er dienen zwaardere (gevangenis)straffen te worden opgelegd omdat lage boetes stroperij rendabel houden. De huidige taakaccenthouders dierenwelzijn van de politie krijgen onvoldoende tijd voor toezicht, opsporing en handhaving naast het opvolgen van de honderdduizenden meldingen van dierenleed via de 144-alarmcentrale. Voorts blijken boswachters niet opgewassen tegen de zeer goed georganiseerde en zwaar bewapende bendes in groene gebieden".

De PVV pleit al jaren voor 500 man fulltime dierenpolitie waarvan een deel kan worden ingezet als ouderwets gezaghebbende 'Vliegende Brigade' van de toenmalige veldpolitie, de schrik van iedere stroper.

  • Aangemaakt op .