Nederland weer van ons

Minister-President Rutte is vandaag aanwezig op de Eastern Partnership Summit in Vilnius, Litouwen. De PVV wil dat de minister-president ervoor zorgt dat Nederland een tsunami van Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari aanstaande bespaard blijft.

Wilders: "Ons land telt vandaag al 700.000 werklozen. De komst van Oost-Europese bouwvakkers is het grootste probleem voor de Nederlandse bouwbedrijven. Nederland zit niet te wachten op Roemeense en Bulgaarse arbeidskrachten. Rutte moet dat tegenhouden. Met minder dan het volledig gesloten houden van onze arbeidsmarkt voor Bulgaren en Roemenen zonder tewerkstellingsvergunning ook na 1 januari 2014 hoeft hij niet thuis te komen en kan hij wat mij betreft in Vilnius blijven."

Hieronder de Kamervragen van leden Wilders en De Graaf aan de Minister-President:

1.)
Bent u bekend met het artikel "Oostblokker verdringt bouwvakker" (*)?

2.)
Deelt u onze mening dat de bouwvak net als vele andere sectoren in ons land niet gebaat zijn met een tsunami van Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari aanstaande?

3.)
Bent u met ons van mening dat het waanzin is om op 1 januari 2014 onze arbeidsmarkt open te stellen voor Roemenen en Bulgaren, terwijl de werkloosheid in Nederland torenhoog is en velen voor het behoud van hun baan vrezen?

4.)
Zo ja, bent u bereid de tewerkstellingsvergunningen per 1 januari 2014 volledig te handhaven voor Roemenen en Bulgaren en u niets aan te trekken van eerdere EU-afspraken terzake? Zo neen, waarom niet?

5.)
Kunt u de Kamer voor dinsdag 3 december 12.00 uur informeren over wat u hebt bereikt op de Eastern Partnership Summit in Litouwen als het gaat om het volledige behoud van tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren?

(*) Oostblokker verdringt bouwvakker, De Telegraaf 28 november 2013, pag. 1

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 1940 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties