Nederland weer van ons

Aanstaande donderdag 6 februari presenteert het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Capital Economics het rapport over de economische gevolgen van NExit, het vertrek van Nederland uit de EU, op een door de PVV georganiseerde persconferentie in Nieuwspoort.

In aanloop daartoe heeft Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV een onderzoek verricht onder een representatieve groep van meer dan 2100 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De belangrijkste uitkomst daarvan is dat een meerderheid van 55 procent van alle Nederlanders voor een vertrek van Nederland uit de EU (NExit) is als dit extra economische groei en banen oplevert. Behalve PVV-stemmers is ook een meerderheid van 58 procent van de VVD-achterban en 70 procent van de SP-achterban die mening toegedaan, evenals maar liefst 42 procent van de PvdA-ers.

Wilders: "Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken. Net als in Zwitserland. Nederlanders hebben op 22 mei bij de Europese verkiezingen de kans om Nederland terug te veroveren van Brussel en ons land sterker te maken!"

Het onderzoek van peil.nl (zie bijlage) heeft als verdere uitkomsten:

81 procent van alle Nederlanders vindt dat Roemenen en Bulgaren geen recht hebben op Nederlandse sociale voorzieningen als toeslagen en uitkeringen. De achterban van alle politieke partijen is die mening toegedaan.

68 procent van alle Nederlanders is het oneens dat het kabinet voor miljarden bezuinigt en de belastingen verhoogt om te voldoen aan Brussels begrotingseisen. De meerderheid van de kiezers van PVV, VVD, CDA, PvdA en SP is die mening toegedaan.

66 procent van alle Nederlanders vindt dat NL weer de baas moet worden over haar eigen grenzen. Een meerderheid van PVV, VVD, PvdA en SP is het daarmee eens.

54 procent van alle Nederlanders tenslotte vindt het niet terecht dat Nederland moet meebetalen aan het redden andere EU-lidstaten.

Klik hier om alle resultaten van het onderzoek te lezen

Klik hier voor het bericht op Telegraaf.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4015 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties