Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid vraagt Minister-President Balkenende actief mee te werken aan het opheffen van België, zodat Vlaanderen en Nederland kunnen worden herenigd. Dit na onderzoekingen waaruit blijkt dat het imago van België nog slechter is dan dat van Eritrea en Zuid-Ossetie. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma willen daarom een Nederlandse ambassadeur voor Vlaanderen, in plaats van voor België.

Zowel volgens de Simon Anhalt GFK Roper National Brands Index als de Eastwest Global Index blijkt dat het met het imago van België in het buitenland pover is gesteld. Volgens dit laatste onderzoek is België gezakt naar de 152e plaats, op een totaal van 200 landen.

De Partij voor de Vrijheid is verheugd met de uitkomsten, die wederom aangeven dat het federale België een kunst-staat is waar niemand om geeft. De PVV hoopt dat minister-president Balkenende zich nu actief gaat inzetten om Vlaanderen te helpen. De Partij voor de Vrijheid streeft als enige partij naar de hereniging van Vlaanderen met Nederland. Geert Wilders: “België is bijna verleden tijd. Mooi! De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen dat zich in een federatie verbindt met Nederland. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna-stervende België.”

Klik hier voor de Kamervragen die de PVV hierover stelde.
Klik hier om het bericht op Elsevier.nl te lezen.
Klik hier om het bericht op Knack.be te lezen.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3495 gasten

donaties

doneer

Nederland
English