Nederland weer van ons

Vragen van de leden Beertema en De Graaf (beiden PVV) aan de minister van OCW:

1.)
Bent u bekend met het feit dat de Vrije Universiteit in Amsterdam een vernieuwde gebedsruimte voor moslims in gebruik neemt(*)?

2.)
Bent u het met ons eens dat het onwenselijk is dat de VU naast een algemene stilteruimte een gebedsruimte inricht die specifiek gericht is op moslims? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u het met ons eens dat elke instelling die belastinggeld ontvangt en ondertussen de scheiding van mannen en vrouwen faciliteert onmiddellijk van financiering moet worden uitgesloten? Zo neen, waarom niet?

4.)
Klopt het dat de kerkzaal inmiddels is gesloten en de christelijke voorganger gedwongen is zijn activiteiten te verplaatsen naar een kelder zonder enige andere faciliteiten?

5.)
Bent u het met ons eens dat de VU door het faciliteren van een specifieke islamitische gebedsruimte segregatie in de hand werkt en daarmee integratie frustreert? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid de financiering van de Vrije Universiteit volledig stop te zetten indien de islamitische gebedsruimte niet onmiddellijk weer wordt gesloten? Zo neen, waarom niet?

(*)http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/yay_gebedsruimtefissa_bij_de_v.html

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2660 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English