Nederland weer van ons

De PVV vindt het te bizar voor woorden dat de Ombudsman zijn eigen oordeel herziet onder druk van VVD-coryfee Ed Nijpels van de SER. PVV-Kamerlid Reinette Klever: "Een kind kan zien dat de uitspraken van Ed Nijpels over windmolens op zijn minst onjuist en onvolledig zijn. De Nationale Ombudsman dient de belangen van de bevolking op een onafhankelijke manier te verdedigen en zich niet monddood te laten maken door de elite". Vandaar dat de PVV nu in schriftelijke vragen om het vertrek van de Ombudsman vraagt.

Vragen van het lid Klever (PVV) aan de Minister van Economische Zaken over het bericht: “Ombudsman haalt bakzeil: Ed Nijpels en SER wél eerlijk over windenergie” (*).

1.)
Wat is uw reactie op het bericht “Ombudsman haalt bakzeil: Ed Nijpels en SER wél eerlijk over windenergie”?

2.)
Vindt u dat de Ombudsman nog geloofwaardig is, nu hij op aandringen van Ed Nijpels zijn eigen oordeel herziet over diens eenvoudig te controleren uitspraken?

3.)
Deelt u de mening van de PVV dat de Ombudsman zich onder druk van de heersende elite laat zetten en dus niet in staat is om te doen waar hij voor aangesteld is, namelijk op een onafhankelijke manier de belangen van de bevolking te verdedigen en dus dient te vertrekken? Zo nee, waarom niet?

(*) https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/19/ombudsman-haalt-bakzeil-ed-nijpels-en-ser-wel-eerlijk-over-windenergie-6289617-a1542153

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3585 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties