"Typerend voor de eurofiele VVD", zo noemt PVV-leider het besluit van de gemeente Amsterdam om onze nationale vlag te verwijderen van het gemeentehuis. De driekleur zal niet meer te zien zijn op het stadhuis van onze hoofdstad, dit om ruimte te maken voor de vlag van de EU. Dat is een besluit van het college van Amsterdam waarin de VVD ruim vertegenwoordigd is.

Geert Wilders: "Wie dacht dat de VVD nog een heel klein beetje pro-Nederland was, kan die illusie nu laten varen. De partijgenoten van Mark Rutte buigen voor Brussel zoals moslims buigen voor Mekka. Ze kennen geen schaamte meer. Ik roep de minister-president op zijn partijgenoten te corrigeren. Onze vlag weg uit onze hoofdstad, wie kan zoiets verzinnen!"

De PVV heeft onmiddellijk Kamervragen gesteld.

Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de minister-president over het hijsen van de Europese vlag door de gemeente Amsterdam.

1.)
Bent u bekend met het artikel ‘Amsterdam hijst Europese vlag’? 

2)
Deelt u de mening dat het volslagen absurd is dat, notabene in onze hoofdstad, de vlag van een ondemocratisch instituut als de Europese Unie voorrang wordt gegeven boven onze nationale driekleur? 

3)
Deelt u de mening dat de VVD hiermee duidelijk maakt inmiddels volledig eurofiel te zijn?

4)
Is de minister-president bereid zijn Amsterdamse partijgenoten hierop aan te spreken?

5)
Bent u bereid er voor te zorgen dat de Europese vlag wordt verwijderd van alle openbare gebouwen?