De Engelse regering toont weer eens slappe knieƫn te hebben zodra islamofielen bezwaar maken tegen toespraken van islamcritici. Was in 2009 Geert Wilders aan de beurt voor een Engels inreisverbod, deze keer worden islamcritici Pamela Geller en Robert Spencer uit de VS geweerd. "Het lijkt wel of de Engelse regering een kort geheugen heeft," aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon, "van dat inreisverbod voor Geert Wilders maakte de Engelse rechter een paar maanden later gehakt". De Roon vraagt de minister van Buitenlandse Zaken om op te komen voor het mensenrecht van de vrije meningsuiting en over dit inreisverbod te protesteren bij de Engelse regering.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een Brits inreisverbod voor islamcritici:

1.)
Kent u het bericht 'Pamela Geller And Robert Spencer Banned From The UK By Home Office, Due To Speak At EDL Woolwich Rally' (1)?

2.)
Heeft u ook kennis genomen van de brief die Pamela Geller daarover heeft ontvangen van de minister van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk (2)?

3.)
Bent u het met mij eens, dat de vrees dat een meningsuiting wellicht zou kunnen leiden tot geweldpleging door anderen, geen reden zou mogen zijn om die meningsuiting te belemmeren? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u het met mij eens, dat in zo'n situatie de overheid alles op alles moet zetten om de vrije meningsuiting te waarborgen en geweld door aanhangers en vrienden van de islam tegen te gaan? Zo neen, waarom niet?

5.)
Wilt u de Engelse regering herinneren aan hun politieke inreisverbod voor Geert Wilders en het feit dat een Engelse rechter van dat verbod later gehakt heeft gemaakt (3)?

6.)
Wilt u het ongenoegen van de Nederlandse regering over dit dhimmigedrag van die minister van Binnenlandse Zaken aan de Engelse regering overbrengen en hen vragen niet meer te bezwijken voor islamitisch geklaag en dreigementen, als mensen gebruik willen maken van hun recht op vrije meningsuiting? Zo neen, waarom niet?

 

(1) http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/26/pamela-geller-banned_n_3503307.html?utm_hp_ref=uk
(2) http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/06/banned-in-britian-uk-caves-to-jihad.html
(3) http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1155793/2009/10/14/Geert-Wilders-mag-toch-naar-Engeland.dhtml