De Partij voor de Vrijheid maakt zich zorgen over de aanstelling van een speciale klimaat-correspondent bij de NOS. Voor de PVV lijkt dit opnieuw een aanwijzing dat de staatsomroep zijn hoofd laat hangen naar de linkse zaak. "Als de NOS zou streven naar een meer evenwichtige links-rechts-balans had het wel een thema-correspondent ‘islamisering’ of ‘allochtonen en criminaliteit’ aangesteld," aldus PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma.

Bosma: "Door te kiezen voor zo’n links onderwerp kiest het voor de linkse zaak. De NOS lijkt vatbaar voor de alarmistische theorieen van Al Gore, die stelt dat de mens invloed heeft op het klimaat. Dat is een hoogst omstreden theorie, die het alleen nog goed doet bij linkse politici en linkse actiegroepen." 

Uit het onderzoek ’21 minuten.nl’ blijkt dat Nederlanders zich in het geheel niet bang hebben laten maken door de klimaat-lobby. Het klimaat staat op de twaalfde plaats. Nederlanders maken zich wel zorgen over bijvoorbeeld criminaliteit en immigratie. Maar die zaken interesseert de NOS minder. Het lijkt er sterk op dat de Al-Gore-agenda nu de agenda is van de staatsomroep.

Bosma: "Wellicht is dit het resultaat van de eigen voorkeuren van het NOS Journaal. Een paar jaar geleden bleek dat 48 procent van de redacteuren PvdA stemt en 20 procent GroenLinks."

Klik hier voor de door de PVV over dit onderwerp gestelde vragen.