Skip to main content

Spreektekst Geert Wilders: Verantwoordingsdebat 2012 (tweede termijn)

Vz,

Terwijl Spanje op omvallen staat en om financiële hulp vraagt,

terwijl de mogelijk toekomstige linkse premier van Griekenland  dreigt dat hij het aan zijn land geleende geld niet zal terugbetalen,

terwijl de media berichten dat de EU haar lidstaten al aangeeft rekening te houden met een vertrek van Griekenland uit de eurozone,

terwijl in Nederland de werkloosheid inderdaad gigantisch oploopt en het consumentenvertrouwen daalt iedere dag,

op dat moment stuurt Nederland een blanco cheque van 40 miljard euro naar Brussel,

en op dat moment zorgt de Kunduz-coalitie ervoor dat Henk en Ingrid met 12,4 miljard aan bezuinigingen en lastenverzwaringen worden geconfronteerd.

Dat is een belediging van de hardwerkende burgers van Nederland. Hun geld dient om de euro overeind te houden – een munt die ons geen enkel voordeel heeft gebracht en ons ook in de toekomst geen enkel voordeel zal brengen.

Mijn fractie wil Nederland niet ten onder zien gaan aan dat schip dat roekeloze zuiderlingen aan het zinken hebben gebracht.

Wij willen volgend jaar niet verkeren in een toestand die nog vele malen erger is dan de toestand vandaag. Wij willen Nederland uit de euro en uit de EU.

Wij staan voor de Nederlandse kiezer, wij staan voor Nederland. Wij kunnen aan niemand uitleggen dat de Nederlander keihard wordt gepakt.

Maar er is hoop. 12 september wordt een politieke Bevrijdingsdag. Dan kiest Nederland voor minder Brussel. Dan kiest Nederland voor de PVV.

Want de Nederlanders willen geen Europese superstaat; de Nederlanders willen geen transferunie; de Nederlanders willen geen ESM fonds. Dat maken ze keer op keer duidelijk. De Kamer in meerderheid kijkt arrogant de andere kant op.

De kiezer is niet gek. Op 12 september zullen zij spreken. Op 12 september geven zij Den Haag terug aan de Nederlanders. Dan gaat de vlag uit. Onze vlag, de Nederlandse vlag. Wij zeggen dan neen aan de Brusselse dictaten. Wij zeggen ja tegen Nederland. Baas in eigen land, baas in eigen huis.