Skip to main content

Sietse Fritsma

"In de Kamer houd ik me vooral bezig met immigratie, maar ik vind het ook belangrijk dat de andere punten uit ons programma worden gerealiseerd"

Ik heb na mijn studie sociale geografie in Groningen zes jaar gewerkt als beslismedewerker bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. In die tijd heb ik gezien welke problemen de immigratie in Nederland met zich meebrengt. Ik merkte dat er veel mis was. Ik herkende de kritiek van Geert Wilders op het immigratiebeleid. In de zomer van 2005 heb ik me bij hem aangesloten.

Nuchter

In de Kamer houd ik me vooral bezig met immigratie. Ik vind het echter ook belangrijk dat de andere punten uit ons programma worden gerealiseerd. Het omvat echt veel meer dan alleen immigratie. Als kind probeerde ik de politiek al te volgen en te begrijpen. Als ik iets niet snapte, vroeg ik het aan mijn vader. Ik beschouw hem ook als een voorbeeld. Hij heeft mij op een heel nuchtere en down-to-earthmanier opgevoed. Ik heb daar nog steeds veel profijt van.

Buitenland

Ik houd ervan om in het buitenland te zijn. Ik heb onder ander in Israƫl en Australiƫ gewerkt en ik heb voor mijn opleiding onderzoek gedaan op de Filippijnen.