Skip to main content

Danai van Weerdenburg

"Duidelijke taal spreken"

Als volksvertegenwoordiger moet je duidelijke taal spreken. Juist als het gaat over onderwerpen waar anderen liever niet over spreken. Ik vind het belangrijk dat kiezers begrijpen wat je zegt en zich ook herkennen in wat je zegt. Je spreekt immers namens hen.
Mijn ambitie is om de gapende kloof tussen politiek en burger te verkleinen. Daartoe zou ik graag meer referenda zien in Nederland. Maar dan moet de uitslag daarvan wél serieus genomen worden.

Nederlandse identiteit

Ik wil een Nederland waarin de huidige en toekomstige generaties in vrijheid en tevredenheid kunnen leven. Een Nederland waarin iedereen zich vrij voelt om te zeggen wat hij of zij denkt. Dat betekent dat we moeten de-islamiseren en de Nederlandse identiteit moeten versterken.

Onvrijheid

Vrijheid is vandaag de dag helaas niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Door de veiligheidssituatie van mijn fractievoorzitter Geert Wilders zie ik van dichtbij wat de gevolgen zijn van onvrijheid. Zijn moed en doorzettingsvermogen zijn een voorbeeld voor mij. Maar vrijheid kun je ook sluipenderwijs verliezen. Bijvoorbeeld doordat je op je werk of op verjaardagen je eigen mening over maatschappelijke onderwerpen voor je houdt omdat die misschien anders is dan de rest van de groep. Dat is al een vorm van onvrijheid.