Skip to main content

Machiel de Graaf

"Alles wat ik doe, doe ik om Nederland beter achter te laten. Ook voor mijn kinderen"

Mijn wieg stond op Scheveningen; ik kom uit een echte vissersfamilie. Thuis werd over politiek gepraat en als jongetje heb ik er wel eens aan gedacht om de politiek in te gaan. Uiteindelijk werd ik fysiotherapeut en werkte vervolgens een aantal jaren in de zorg en farmaceutische industrie. Ik woon samen en heb drie dochters.

Stadsbestuur

Op een gegeven moment zag ik mijn geliefde stad in negatieve zin veranderen. De veiligheid ging achteruit, Den Haag islamiseerde in rap tempo en veel geld werd verspild aan subsidies. Dat was voor mij het moment om mij actief met het stadsbestuur te gaan bemoeien. In 2010 werd ik gekozen in de Haagse gemeenteraad.

Standpunten

In 2011 werd ik fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer. Vanaf 2012 ben ik volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Wat ik voor mijn stad wilde doen, kan ik nu voor heel Nederland gaan doen. Hoewel het weleens lastig is om zowel PVV-lid als publiek figuur te zijn, beschouw ik het als een eervolle maar ook zware verantwoordelijkheid om onze standpunten namens de kiezer uit te dragen en te verzilveren.