Skip to main content

PVV: Koenders moet ministerie buitenlandse zaken niet islamiseren

De Nederlandse ambassade in Khartoum zoekt een stagiair die moet voldoen aan de vereiste 'affiniteit met de islam'. PVV-kamerlid Raymond de Roon: "Dit is walgelijk. Het lijkt wel of onze diplomatieke dienst islamiseert. Minister Koenders moet ingrijpen. Het is onaanvaardbaar en schandelijk om affiniteit met een vrouwen, homo's en andersdenkenden onderdrukkende leer binnen te willen halen in een ambassade. Erger nog: dit zelfs als voorwaarde voor de sollicitanten te stellen".

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over eis 'affiniteit met islam' in wervingsadvertentie:

1.)
Waarom wordt de vereiste 'affiniteit met de islam' als voorwaarde gesteld in een wervingsbericht voor een stagiair(e) bij de Nederlandse ambassade in Sudan (*)?

2.)
Vindt u de vereiste van affiniteit met een doctrine die achterstelling van vrouwen, homo's en andersdenkenden propageert en de wereld wil veroveren, net zo krankzinnig als ik dat vind? Zo neen, waarom niet?

3.)
Hoe denkt u dat deze vereiste overkomt op vrouwen, homo's en andersdenkenden in Sudan?

4.)
Wilt u ervoor zorgen dat deze vereiste onmiddellijk komt te vervallen en uw ambtenaren instrueren om dit nooit meer te flikken?

(*) http://www.internationalefuncties.nl/stage/stagiaire-bij-de-nederlandse-ambassade-in-khartoum-sudan/