Nederland weer van ons

Het Kunduz-akkoord staat bol van de maatregelen die u hard raken. De verhoging van de btw, het belasten van de reiskostenvergoeding, het verhogen van de AOW-leeftijd en ga zo maar door. In dat lijstje staat ook “extramuraliseren ZZP 1 t/m 3”. “Wat is dat?”, zult u denken.

Het betekent dat onze verzorgingshuizen worden afgeschaft. U leest het goed. De verzorgingshuizen worden afgeschaft. 46.000 verzorgingshuisplekken worden opgedoekt. Tegen al die hoogbejaarden die echt niet meer thuis kunnen wonen zegt Kunduz: “U komt er niet meer in. Blijft u maar thuis, verkommer maar.” En alsof dat nog niet erg genoeg is, zetten ze en passant ook duizenden gehandicapten en psychiatrische patiënten op straat. 

Natuurlijk willen de meeste ouderen zo lang mogelijk thuis wonen en heel lang gaat dat met thuiszorg en de hulp van familie goed, maar helaas komt er een moment dat het niet langer meer gaat en kan iemand terecht in een verzorgingshuis. Daar staan 24 uur per dag vakkundige zorgverleners voor hen paraat. Hoogbejaarden die slecht ter been en zorgafhankelijk zijn kiezen er niet voor om naar een verzorgingshuis te gaan, het is bittere noodzaak. 

Bittere noodzaak of niet, zullen ze gedacht hebben, verzorgingshuizen afschaffen dat kan best. Ondanks dat dit onzalige plan onlangs al eens uitgeprobeerd is en die proef faliekant mislukte omdat de ouderen veel meer zorg nodig hadden dan gedacht. In alle haast zijn zij alsnog naar een verzorgingshuis overgebracht. Een volledig mislukte proef, die ze toch doordrukken. 

U bent vast wel eens in een verzorgingshuis geweest. Dan hebt u gezien hoe goed wij deze voorziening hebben geregeld. Nog wel. Vanaf komend jaar mogen ouderen het verzorgingshuis niet meer in en aangezien de huizen gemiddeld een doorstroming van zo’n 20 procent per jaar hebben zullen de meeste binnen twee jaar hun deuren noodgedwongen sluiten. Waar kunnen onze ouderen dan terecht? 

En waarom schaffen ze de verzorgingshuizen eigenlijk af? Omdat CDA, VVD, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie het belang van de Griekse belastingontduiker boven het belang van onze alleroudsten plaatsen. Die partijen luisteren naar Brussel in plaats van naar u. Die partijen maken miljarden over zodat Spaanse ouderen heerlijk van hun siësta kunnen genieten en Griekse ouderen er nog een Ouzootje op nemen. Dat onze ouderen onder de brug mogen slapen, dat deert ze kennelijk niet.

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4385 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties