Nederland weer van ons

Maar wat zegt de wet?

De Partij voor de Vrijheid vindt dat de VARA de Mediawet overtreedt door asielzoekers eenzijdig te portretteren als zielig. De omroep komt opnieuw met een eenzijdig programma waarin de asielimmigratie wordt verheerlijkt. 

PVV-Kamerleden Martin Bosma en Sietse Fritsma stellen dat de publieke omroep nooit programma’s maakt over de negatieve elementen van de immigratie, zoals criminaliteit en overlast. Het is wel consequent bezig asielzoekers neer te zetten als zielig, terwijl bijvoorbeeld veel uitgeprocedeerde asielzoekers keer op keer hun vertrekplicht negeren.

De VARA maakte zich al eerder schuldig aan asiel-propaganda. In 2005 zond de socialistische omroep ’26.000 gezichten’ uit. Een aantal hoofdpersonen bleek later gelogen te hebben over hun vluchtverhaal. In de praktijk ging het onder anderen om criminelen. 

De Mediawet schrijft voor dat de staatomroep gebalanceerd dient te berichten. Daar is nu geen sprake van. 

Kamervragen van de leden Bosma en Fritsma (beiden PVV) aan de minister van mediazaken, mevrouw Van Bijsterveldt, inzake reclame voor de asielimmigratie door de publieke omroep. 

10 maart 2011 

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘VARA gaat asielzoekers uitzwaaien’?(*) 

2.)
Deelt u de observatie dat de staatsomroep geen programma’s maakt die kritisch staan tegenover asielzoekers? 

3.)
Deelt u de mening dat de staatsomroep hiermee de Mediawet aan de laars lapt, in het bijzonder artikel 2.1.2  dat voorschrijft dat de publieke omroep “op evenwichtige wijze een beeld van de samenleving geeft”? 

(*)  PowNed

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2795 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties