Skip to main content

Woningbouwcorporaties en Balkenendenorm - Kamervragen

Vragen van het lid Agema (PVV) over het bericht dat de helft van 90 van de woningbouwcorporatiedirecteuren vindt dat ze meer mogen verdienen dan de Balkenende-norm terwijl de PVV juist een veel lager salaris bepleit.

1)
Bent u bekend met de enquete (*) van het NOS-journaal waaruit blijkt dat de helft van de woningbouwcorporatiedirecteuren vindt dat ze meer mogen verdienen dan de Balkenende-norm van 171.000 euro, namelijk de zogeheten Izeboud-norm van 220.000 euro?

2)
Deelt u de mening dat het gewicht van de functie van directeur van een woningbouwcorporatie niet opweegt tegen de verantwoordelijkheden en zwaarte van de functie van een minister-president en dat er daarom gezocht moet worden naar een veel lagere salariëringnorm voor dit soort functies? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat die lagere norm wordt bereikt?

3)
Wat is uw reactie op het feit dat ook in dit item nog steeds de indruk bestaat dat u een lager salaris voor de heer Calon heeft bedongen terwijl dat in feite slechts een cosmetisch trucje was?

(*) NOS Journaal, 23 april

Antwoorden op kamervragen kunt u vinden op de site overheid.nl