Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders wil PVV meer sociaal gezicht geven

Slecht nieuws voor mensen die lijden aan Wilders-moeheid. “Komend jaar zul je eerder meer dan minder van ons horen.” Geert Wilders spreekt op zijn werkkamer in de Tweede Kamer over zijn plannen voor het komende parlementaire jaar.

Voor de PVV-leider blijft de strijd tegen de islamisering de corebusiness, maar daarnaast is het werken aan 'het sociale gezicht' van zijn partij het belangrijkste speerpunt.

“De islam is niet het enige waar de PVV voor staat. Dat willen we aan de kiezer laten zien. We willen ook andere thema's oppakken, zoals de zorg, belastingverlaging en de klimaathysterie.”

De PVV wordt dus minder one-issue?

“We zijn nooit one-issue geweest. Het is wel nodig dat ik ook zelf aan andere onderwerpen meer aandacht ga geven. Op meer thema's moeten we ons gezicht laten zien en volwaardige standpunten innemen.”

Noemt u dan eens concreet een aantal doelstellingen voor komend jaar.

“Een belangrijk speerpunt zal de zorg zijn en alles wat daar meer te maken heeft. Vooral de ouderenzorg verdient veel meer aandacht.”

“Daarnaast zijn koopkracht en belastingverlaging punten die komend jaar hoge prioriteit krijgen. Dit kabinet verhoogt namelijk wel haar eigen salaris, terwijl de mensen in het land blij mogen zijn met koopkrachtbehoud. Ik wil mensen meer van hun eigen geld geven.”

“Ook willen we in het voorjaar meedoen aan de Europese Verkiezingen.”

U wilt niks inleveren in de strijd tegen de islam, maar daarnaast ook andere thema's gaan oppakken. Vorig jaar was toch al zo druk?

“Het zal nog drukker worden. We zullen stukken moeten schrijven, debatten moeten voeren en met voorstellen moeten komen. Maar we zitten met negen man in de Kamer dus dat moet kunnen.”

Fitna

Heeft u tijdens uw vakantie nog teruggeblikt op de ophef rond Fitna?

“Ik ben niet iemand die met een wijntje op de bank naar de sterren kijkend terug gaat nadenken hoe het allemaal is verlopen. Niks mis met mensen die dat wel doen, maar ik vind het een beetje zweverig.”

Heeft u met de film bereikt wat u wilde bereiken?

“In Den Haag ging het totaal niet over de inhoud van de film. Daar heerste het motto: iedereen nam een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.”

“Het primaire doel van Fitna was om mensen te waarschuwen over de gevaren van de islam. In dat opzicht was de film een succes. Na een week hadden in Nederland drie miljoen mensen de film gezien en twintig miljoen wereldwijd.”

“Het was nog mooier geweest als de film ook een inhoudelijk debat had opgeleverd, maar dat was niet het hoofddoel. Binnenkort ga ik naar de VS om een spreekbeurt te geven en naar Israël om de film in de Knesset te vertonen.”

“Op deze manier wil ik steun zoeken bij gelijkgestemde politici in het buitenland. Zo kunnen we internationaal een vuist gaan maken.”

“Het is een eerste stap in plaats van een eindfase. Nederland blijft het belangrijkste voor ons, maar de problemen met islamisering houden natuurlijk niet op bij Vaals of Oost-Groningen.”

Maar uw tournee in Nederland werd een mislukking.

“Dat is helaas niet zo goed gelukt inderdaad. Ik heb zes imams uitgenodigd en geen een was bereid te komen. Aan mij heeft het niet gelegen. Ik heb drie gematigde en drie radicale imams uitgenodigd en ze hebben allemaal niet thuis gegeven.”

De reacties naar de film waren vrij lauw. Fitna werd afgedaan als een slordig en simpel gemaakt pamflet.

“Er zaten wat foutjes in dat geef ik toe, maar ik ben het er niet eens met de kritiek dat het een bijeengeraapt zootje was.”

“Ik heb de film niet gemaakt om moslims te irriteren of rotzooi te trappen. Dat is een denkfout die veel mensen maken. Die denken dat ik moslims uit de tent probeer te lokken. Niet-moslims wilde ik bewust maken van het ware gezicht van de islam.”

“Ik heb niet de illusie gehad om 1 miljoen moslims in Nederland te overtuigen dat boek in de open haard te gooien. Dat zou mooi zijn geweest, maar dat beoogde ik niet.”

Betreurt u het dat veel moslims zich door de film gestigmatiseerd voelen?

“Daar voel ik me niet verantwoordelijk voor. In de film gaat het ook nauwelijks over moslims, maar over islamisering. Ik heb niks tegen moslims, ik haat geen mensen.”

“Ik heb een groot probleem met de abjecte ideologie die de islam heeft gebracht door die vreselijke pedofiele barbaar Mohammed.”

“Hoe dominanter de islamitische cultuur in Nederland wordt hoe verder we af zullen draaien van alles wat te maken heeft met vrijheid, tolerantie en gelijkheid. Omdat de islam in tegenstelling tot andere religies niets anders zal accepteren dan de islam.”

“De samenleving zal dan veranderen ten negatieve. Het is geen 'clash of civilizations', maar een botsing tussen cultuur en barbarisme en achterlijkheid.”

Dat klinkt als een generalisatie. Er zijn toch genoeg moslims die prima probleemloos binnen onze cultuur kunnen leven?

“Taqqiya is een bekend begrip in de islamitische wereld. Het wil zeggen dat moslims die nog niet in een moslimland leven vaak niet alles zeggen wat ze werkelijk vinden.”

“Maar op het moment dat de islamitische cultuur sterker wordt zullen ook de moslims die nu als gematigd worden gezien meegaan in de dwangmatigheid van de Koran en zijn ideologie. Dat begrip komt uit de moslimwereld zelf en mag dus niet worden onderschat.”

“Daarom is het dus ook te makkelijk om te zeggen dat er genoeg moslims met onze samenleving meedoen. Het zegt namelijk niets over hoe men zich gaat gedragen als er meer moslims in Nederland vertegenwoordigd zijn.”

“Dat baart mij zorgen. Zeker omdat er in Nederland bewindslieden zijn die capituleren. Onlangs nog stelde staatssecretaris Huizinga voor van het Suikerfeest een extra feestdag te maken.”

“Daar zie je mooi aan hoe groot het gat is tussen de politiek correcte elite in Den Haag en de gewone burger in het land. De burger die ook vindt dat we ons land en onze waarden in de uitverkoop doen. Je hoeft maar naar de reacties op NUjij te kijken.”

Dat zou dan toch koren op de molen van de PVV moeten zijn?

“Jij bent nog Haagser dan ik. Zo zit ik niet in elkaar. Als ambulancepersoneel bedreigd wordt ben ik ook niet blij omdat ik er een nummer van kan maken.”

“Hetzelfde geldt voor die Marokkaanse ukkies die een jongen aftuigen als hij zijn scooter niet wil afstaan. Ik word daar alleen maar heel boos van.”

“De tijd van pappen en nathouden moet nu echt over zijn. We raken ons land kwijt aan dit tuig, waarvan sommigen nauwelijks twee kratten hoog zijn.”

“Als deze kinderen steeds weer in de fout gaan moeten de ouders maar mee de cel in. Als dat nog niet genoeg is moet de hele familie maar het land worden uitgeknikkerd door hen te denaturaliseren of de verblijfsvergunning te ontnemen.”

Klik hier om het interview te lezen en de foto's te bekijken op NU.nl

  • Aangemaakt op .