Skip to main content

In de media - Interviews

PVV wil in gemeenteraad Den Haag

De Haagse editie van de Telegraaf meldt dat de Partij voor de Vrijheid overweegt om mee te doen aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen. "Het zou mooi zijn als we meteen één van de grootste partijen zouden worden," aldus Geert Wilders. "Maar we hebben nooit eerder meegedaan, dus ik kan er weinig zinnigs over zeggen. Wel is een goede kandidatenlijst een absolute voorwaarde voor deelname. Zonder goede mensen doen we niet mee. Wat de peilingen ook zeggen." 

Den Haag is één van de steden waarvan de PVV volgens Wilders overweegt om er mee te doen aan de lokale verkiezingen. "We onderzoeken ook de mogelijkheden in Rotterdam en misschien willen we het ook in Venlo en Den Helder proberen, maar Den Haag zou een erg mooie start zijn. Het is een schitterende stad, met een paar grote problemen en inmiddels slechte wijken.

Wilders is duidelijk over de doelen die de Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad na zou streven: "Marokkaans tuig aanpakken, criminaliteit verminderen en de lokale belastingen verlagen."

De PVV-leider nodigt geïnteresseerden uit om zich kenbaar te maken. "We hebben goede, betrouwbare mensen nodig, die durven te zeggen waar het op staat. Daar zijn we nu dus hard naar op zoek. Zonder hen beginnen we niet eens aan dit avontuur. Belangstellenden kunnen zich melden en ik hoop van harte dat het er veel zijn, want Den Haag verdient een frisse wind."

Mensen die interesse hebben om namens de PVV zitting te nemen in de Haagse gemeenteraad, of die van andere gemeenten, kunnen een sollicitatie indienen via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook:
Posthoorn: PVV loopt zich warm voor gemeenteraad
Elsevier: PVV doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen
De Pers: Wilders stoomt op naar gemeenten

  • Aangemaakt op .