Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders: 'Tijd van zalvende woorden is voorbij'

In AD Haagsche Courant gaat Geert Wilders uitgebreid in op het plan van de PVV om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in o.a. Den Haag. "Wij krijgen enorm veel mailtjes en brieven van mensen uit Den Haag die kampen met problemen als Marokkaanse straatterreur en verloedering van de straten waar ze wonen," aldus Wilders. "En voor zulke mensen doen we het. Mensen die partijen als de VVD, die zo gebakken is aan het pluche dat daardoor de idealen overboord worden gezet, niet meer vertrouwen."

Over de felle kritiek van de Haagse VVD op zijn uitspraak dat in de toekomst, als het aan de PVV ligt, geen straat of wijk meer in meerderheid uit allochtonen zou bestaan haalt Wilders zijn schouders op.

"De VVD is blijkbaar erg bang voor ons."

Wilders weet waarover hij praat.

"Ik heb tien jaar in Kanaleneiland-zuid in Utrecht gewoond. Aan het einde van die periode woonde er in mijn blok met meer dan zeventig woningen nog maar één ander autochtoon gezin. Er zijn heel veel mensen in Nederland die niet willen dat hun straat of wijk wordt omgevormd tot een klein-Turkije of een klein-Marokkko. Dat is geen racisme of xenofobie, het is gewoon voor niemand goed. dat is geen geroeptoeter, maar gezond verstand."

Voor burgemeester Jozias van Aartsen heeft Wilders een tip.

"Ik denk dat baron van Aartsen maar eens een tijdje in Transvaal moet gaan wonen. Ik krijg veel mails en telefoontjes van mensen die daar wonen en zich er niet meer thuis voelen. Als Van Aartsen daar een halfjaartje gaat wonen, piept-ie wel anders."

Het is volgens Wilders de hoogste tijd voor een frisse wind in de Haagse gemeenteraad.

 "Alle luiken in Den Haag zijn dicht. En als de ramen een beetje opengaan, begint iedereen te rennen om ze weer te sluiten. Maar de tijd van zalvende woorden is voorbij. Den Haag moet op de schop met onorthodox beleid."

De PVV is actief op zoek naar kandidaten. Die kandidaten moeten ook een groot deel van het programma gaan schrijven.

 "Die mensen moeten lef hebben. De taal van het volk spreken en voor de inwoners van Den Haag willen knokken."

Mensen die interesse hebben om namens de PVV zitting te nemen in de Haagse gemeenteraad kunnen solliciteren via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Haagse Courant 

  • Aangemaakt op .