Skip to main content

In de media - Interviews

Peiling: Partij Wilders nadert VVD - Elsevier.nl

Elsevier.nl - De Partij voor de Vrijheid nadert in de peilingen het zetelaantal van de VVD. De partij van Geert Wilders heeft nog slechts vier zetels minder dan de liberalen.
Dat blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond. De PVV komt op 17 zetels, twee meer dan in dezelfde peiling vorige week, en acht meer dan de huidige negen. De VVD verliest er vier en komt op 21, dat is een minder dan het huidige zetelaantal.

Extremen
Ook aan de linkerkant beweegt de kiezer zich weer verder af van het midden. Net als in een peiling zaterdag blijkt de SP de PvdA op de hielen te zitten. Met 28 zetels heeft de regeringspartij nog net een zetel meer dan de SP. De ChristenUnie wint ten opzichte van vorige week en krijgt acht in plaats van zes zetels.

Samen met de 33 van het CDA heeft de regeringscoalitie nog een virtuele minderheid van 69 zetels, elf minder dan de 80 van na de verkiezingen in november.

De Hond onderzocht ook het vertrouwen in de fractievoorzitters. SP-leider Jan Marijnissen geniet onder de bevolking het meeste vertrouwen, en de voorman van de PVV Geert Wilders het minste.
 
 

  • Aangemaakt op .