Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders laat partij registreren bij Kiesraad

Geert Wilders heeft zijn politieke partij Groep Wilders laten registreren bij de Kiesraad in Den Haag.
"Als het kabinet valt, zijn wij klaar voor verkiezingen", aldus Wilders. Daarmee verwijst hij naar komende zaterdag, als de achterban van D66 zich uitspreekt over het zogenoemde Paasakkoord. Als de leden dat verwerpen, lijken de dagen van het kabinet Balkenende II geteld.

De parlementariƫr heeft nog geen kieslijst ingeleverd. Daarmee komt hij pas als er inderdaad vervroegde verkiezingen komen. "Het kan ook nog twee jaar duren voordat het zover is, en in dat geval is het nog niet nodig om al namen te noemen", aldus Wilders.

Advertenties
Als het kabinet valt, heeft Wilders na de ontbinding van het parlement nog veertig dagen de tijd om een kandidatenlijst te presenteren. Inmiddels hebben enkele honderden mensen zich bij de voormalige VVD-politicus aangemeld, onder meer naar aanleiding van advertenties in twee dagbladen afgelopen zaterdag. Wilders: "Er is voldoende potentieel om met een lijst te komen".

Bij snelle verkiezingen doet Wilders mee onder de naam Groep Wilders. Als het kabinet de termijn gewoon uitdient, gaat de politicus zich beraden op een andere naam voor zijn partij.

  • Aangemaakt op .