Skip to main content

In de media - Interviews

Geert Wilders op twintig zetels

Groep Wilders profiteert van de Onafhankelijkheidsverklaring. Bij TNS Nipo staat Geert Wilders zelfs op twintig zetels. Op de pagina “publicaties TNS NIPO onderzoek” op www.tnsnipo.nl valt vandaag het resultaat te lezen van een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws. Volgens dit onderzoek stijgt Groep Wilders van twaalf naar twintig zetels. De Volkskrant, die dit artikel gisteren op haar opiniepagina plaatste, heeft de forse zetelwinst van Wilders uit dit artikel weggelaten.

Ook volgens Maurice de Hond blijft Groep Wilders in de lift. Bij www.peil.nl stijgt Wilders van tien naar veertien zetels. Bij maar liefst 22 procent van de Nederlanders maakt Wilders kans op een stem. De winst van Wilders gaat, volgens De Hond, vooral ten koste van de VVD.

Wilders zag onmiddellijk na de publicatie van zijn Onafhankelijkheidsverklaring de bezoeken naar zijn site exploderen: van 610.000 naar 940.000 hits.
Ook de inbox van Wilders kreeg veel reacties te verwerken. Geert Wilders: “Er is geen bijhouden aan. Ik heb sinds vorige week zondag weer vele duizenden mailtjes gehad van mensen die willen meehelpen de overheid kleiner te maken en de belastingen te verlagen. Ze melden zich aan als vrijwilliger of om ons een hart onder de riem te steken. Dat is erg bemoedigend. De onafhankelijkheidsverklaring heeft een snaar geraakt bij het publiek.”

Wilders neemt vandaag zijn nieuwe website in gebruik. Daarbij maakt hij gebruik van een nieuwe domeinnaam: www.groepwilders.nl. “De nieuwe site geeft mij de kans rechtstreeks te communiceren met mijn sympathisanten. Hij is modern vormgegeven. Heel belangrijk is ook de nieuwsbrief waar iedereen zich op kunnen abonneren. Ik ga ook een weblog bijhouden zodat mensen mijn dagelijks leven op de voet kunnen volgen.” De oude website, geertwilders.nl, is na bijna 1 miljoen hits sinds oktober 2004, uit de lucht.

  • Aangemaakt op .