Skip to main content

In de media - Interviews

Kabinet schoffeert Kamer en kiezer

De Partij voor de Vrijheid¬†eist een onafhankelijk onderzoek naar de kosten van massa-immigratie. De PVV-fractie is verbijsterd over de antwoorden van het kabinet op de vragen van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma inzake de kosten van niet-westerse allochtonen. Het is een botte belediging van de Kamer en de kiezer dat minister Van der Laan in zijn elitaire arrogantie stelt hier niet eens in ge√Įnteresseerd te zijn.

Het is onvoorstelbaar dat het kabinet niet weet of wil weten wat de kosten van niet-westerse allochtonen zijn in bijvoorbeeld gevangenissen of ten aanzien van uitkeringen, gezondheidszorg, onderwijs en politie-inzet.

De Nederlandse kiezer mag blijkbaar niet weten wat de massa-immigratie kost. Er wordt gewoonweg een blanco cheque uitgeschreven. Het kabinet doet niet eens een poging om tot een schatting van de kosten te komen. Eerder kwam het CPB wel met cijfers. Het weekblad Elsevier becijferde onlangs dat de immigratie de afgelopen veertig jaar meer dan 200 miljard euro heeft gekost en alleen al dit jaar bijna 13 miljard euro zal kosten.

PVV-fractievoorzitter Wilders: "Wij nemen geen genoegen met deze flutantwoorden. Nederlanders hebben er recht op te weten wat de massa-immigratie kost en welke besparingen kunnen worden bereikt indien de immigratie zal worden beperkt. Wij eisen alsnog een onafhankelijk onderzoek naar de kosten van de massa-immigratie".

  • Aangemaakt op .