Skip to main content

In de media - Interviews

Partij voor de Vrijheid bezoekt Zeeuwse polders

Vrijdag bezochten PVV-woordvoerder Verkeer en Waterstaat Richard de Mos en zijn medewerker Bart Brands de veelbesproken Zeeuwse polders De Hertogin Hedwigepolder en Het Zwin. Opgewacht door de actiegroepen 'Red onze Polders', 'De Levende Delta', 'De Associatie van Boeren' en de lokale partij 'Partij van Zeeland' werd De Mos rondgeleid door het prachtige landschap van Zeeuws-Vlaanderen.

De Mos is helder over de dreigende ontpoldering: "Het is voor de Partij voor de Vrijheid onbespreekbaar dat men hier in Zeeland, een provincie die zo gevochten heeft tegen het water, dijken gaat doorsteken. Eventuele natuurschade, iets wat uiterst discutabel is, moet worden gecompenseerd daar waar het wordt aangericht en dat is in de Westerschelde zelf."

"In de polders leven mens en natuur al generaties hand in hand met elkaar, is de bevolking massaal tegen ontpolderen en is het alleen de in Nederland zo machtige milieulobby die het leven van de mensen in de polders al jaren tot een ware hel maakt. Volgende week zal ik in de Tweede-Kamer, bij het vervolgdebat aangaande de Westerschelde, mijzelf hard maken voor behoud van de polder. De mensen in Zeeuws-Vlaanderen kunnen op mij rekenen!"

Meer links:
Trouw: Geef Zeeuwen bindend referendum
Zeeuwse Regio: PVV'ers brengen bezoek aan Hedwigepolder
Zeeuwse Regio: Geef Zeeuwen bindend referendum

  • Aangemaakt op .