Skip to main content

In de media - Interviews

Genworth: een tweede Icesave?

Teun van Dijck heeft minister van Financien Wouter Bos tijdens het mondelinge vragenuur van de Tweede Kamer aan de tand gevoeld over het bericht dat Nederlandse klanten van de Brits-Ierse verzekeraar Genworth in de kou dreigen te komen te staan.

Hieronder zijn spreektekst:

Ik had hier natuurlijk liever deze minister aan de tand gevoeld over DSB, maar goed daar krijgen we later nog de kans voor.

Vandaag bespreken we het zoveelste debacle in de financiële sector.
Een Brits-Ierse verzekeraar, Genworth, die met de noorderzon uit Nederland vertrekt en gedupeerde klanten achterlaat. Hoe is dit mogelijk?

Vroeger zette je je geld bij een bank, en daar was het veilig. Vroeger sloot je een verzekering af en ging je rustig slapen, maar helaas, nu niet meer. Zo langzamerhand durf je geen enkele bank of verzekeraar meer te vertrouwen.

Of het nu gaat om woekerpolissen, bonussen, kapitaalinjecties, Icesave, ABN en gisteren DSB.
De sector laat een spoor van vernieling achter.

En dit kabinet, dit kabinet doet niets om dit vertrouwen te herstellen. Ze laat het gewoon gebeuren dat Icesave en nu dan Genworth met de noorderzon vertrekt. Wie beschermt onze burgers?

Deze verzekeraar met kantoor in Arnhem, heeft de uitkeringen aan Nederlandse klanten stopgezet en is met de noorderzon vertrokken. Eerst jaren premies opstrijken en vervolgens vertrekken. Dit is pure oplichting!
Maar het ergste is nog dat onze toezichthouder niets doen, niets kunnen doen!. AFM en Kifid staan erbij en moeten toezien hoe onze burgers worden opgelicht. Voorzitter dit is toch van de gekke !

De PVV wil dat alle financiële instellingen in Nederland onder toezicht van DNB en AFM vallen. Niets te maken met bijkantoren of Europa (interne markt). Wij moeten de Nederlandse burgers beter beschermen. Gaat de ervoor zorgen dat we geen tweede ICESAVE krijgen!?

Zie ook:
NOS: Genworth verdwenen

  • Aangemaakt op .