Skip to main content

In de media - Interviews

Geert Wilders mag Groot-Brittannië in

De Britse autoriteiten zullen Geert Wilders niet belemmeren om het land te bezoeken als hij vrijdag naar Londen afreist voor een persconferentie met de Britse lord Pearson of Rannoch, die hem in februari uitnodigde om zijn film Fitna in het Hogerhuis te laten zien. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei donderdag dat het „voor deze gelegenheid niet gezind is” om de Nederlandse politicus de toegang tot het land te weigeren.

„Het is duidelijk dat de verklaringen van meneer Wilders en zijn gedrag tijdens dit bezoek onvermijdelijk invloed hebben op enige toekomstige beslissingen om hem toe te laten”, aldus een verklaring van het ministerie.

Het departement herhaalde „teleurgesteld” te zijn in de beslissing van de rechter eerder deze week dat de PVV-leider onterecht de toegang tot het land was geweigerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt vast aan de juistheid van haar beslissing en „neigt” om in hoger beroep te gaan tegen de beslissing. Daarover neemt het volgende week een definitieve beslissing. 

Bron: De Telegraaf

Zie ook:
Trouw: Engeland houdt Wilders niet tegen

  • Aangemaakt op .