Skip to main content

In de media - Interviews

PVV eist onderzoek naar verkiezingen Den Haag

De PVV wil een onderzoek naar het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. De partij van Geert Wilders zegt diverse 'ernstige onregelmatigheden' te hebben geconstateerd.

De PVV, die bij de verkiezingen van vorige week woensdag de tweede partij werd in Den Haag, beschikt over videobeelden waarop onder meer te zien is dat meerdere mensen tegelijkertijd in het stemhokje staan en dat iemand met meerdere stembiljetten rondloopt in een stembureau.

De Haagse PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma noemt de beelden schokkend. "Je ziet duidelijk wat voor chaos het was in deze Haagse stembureaus en dat daarbij niet eens is ingegrepen."

Fritsma wil dat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen snel een onderzoek instelt. Daaruit moet blijken op welke schaal zich onregelmatigheden hebben voorgedaan en hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Eerder werd al duidelijk dat zich in Rotterdam onregelmatigheden hebben voorgedaan. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daarom hertelling van alle stemmen gelast.

Bron: Trouw.nl

Klik hier om het 1e, 2e, 3e en 4e videofragement te bekijken.

  • Aangemaakt op .