Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders zegt première af om homo-ideeën

Geert Wilders gaat bij nader inzien toch niet naar de première van een film die in de Verenigde Staten over hem is gemaakt. De PVV-leider heeft afgezegd voor de bijeenkomst op 1 mei in Los Angeles, omdat de voorzitter van een van de organisaties in de jaren negentig radicale en beledigende uitspraken over homo's schijnt te hebben gedaan.

Dat heeft Wilders woensdag gezegd. Hij heeft informatie gekregen dat president Martin Mawyer van het Christian Action Network (CAN) gezegd zou hebben dat homo's een enge ziekte hebben. Mawyer ontkent dat zelf, aldus Wilders. Maar de politicus weet niet wie hij moet geloven. Om te vermijden dat er een indruk zou kunnen ontstaan dat hij het met dergelijke uitspraken eens is, heeft hij besloten niet naar de première te gaan. „Ik wil er niet persoonlijk mee in verband worden gebracht.”

Het CAN is een christelijke lobbyorganisatie die de tradities van het Amerikaanse gezin wil beschermen en het land wil verdedigen tegen de radicale islam. Wilders wist al dat CAN een fel tegenstander van het homohuwelijk is. Dat is volgens hem een politiek standpunt, waar hij het ook mee oneens is. „Maar ze mogen een film over me maken”, zei hij eerder deze week daarover. De uitspraken die nu aan Mawyer worden toegeschreven, gaan echter veel verder en zijn beledigend als ze kloppen, meent Wilders.

Het Amerikaanse productiebedrijf PRB Films heeft samen met CAN een documentaire van een uur gemaakt over Wilders. De film met als titel Islam Rising: Geert Wilders' Warning to the West gaat over de oprukkende islam en de negatieve gevolgen daarvan voor onze vrijheid. Wilders noemde het deze week een hele eer dat er een film over hem is gemaakt en was tevreden over de delen die hij al heeft gezien.

Bron:

Telegraaf.nl

  • Aangemaakt op .