Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders: Cohen is een ramp

Geert Wilders opent frontaal de aanval op Job Cohen. Volgens de PVV-leider is de kersverse PvdA-aanvoerder 'een wolf in schaapskleren' en 'een gevaar voor Nederland'.

In een gesprek met De Telegraaf waarschuwt Wilders dat Cohen zich profileert als een redelijke man die mensen bindt, maar als burgemeester van Amsterdam heeft bewezen dat problemen onder zijn leiding steeds groter worden.

"Als Cohen landelijk gaat doen wat hij in Amsterdam heeft gedaan, wordt het een grote ramp. De hoofdstad staat stijf bovenaan wat betreft Marokkaanse straatterreur. En uit criminaliteitscijfers blijkt dat het aantal aangiften wegens bedreiging, mishandeling en overvallen stijgt."

Minstens zo erg is volgens de PVV-leider dat Cohen de deur wijd open zet voor de islam. Als voorbeeld haalt Wilders de mislukte PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) aan, die een storm van kritiek kreeg na haar opmerking dat Nederland in de toekomst een land wordt van joods-christelijk-islamitische tradities. In haar vorig jaar verschenen boek schrijft Vogelaar dat ze destijds een bemoedigend sms'je kreeg van Cohen met de tekst 'van a tot z mee eens'.

"Cohen toont daarmee zijn ware gezicht", fulmineert Wilders. "Hij is Vogelaar in het kwadraat." Ook heeft de PvdA-leider in een lezing de morele agenda van de islam als voorbeeld gesteld en aan vreemdelingen die werden genationaliseerd uitgelegd dat 'gedogen' iets is om trots op te zijn. Schandalig, vindt Wilders. "De morele agenda van de islam staat onder meer voor vrouwenonderdrukking en eerwraak. En als je nieuwkomers, die net hun paspoort krijgen, gaat vertellen dat ze de wet niet zo serieus hoeven te nemen, roep je de problemen over jezelf af."

Bron:

Telegraaf.nl

 

Meer links:

Elsevier.nl

  • Aangemaakt op .