Skip to main content

In de media - Interviews

Wilders: cordon sanitaire een feit, Kamer ondemocratisch

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders heeft met afschuw kennisgenomen van de gebeurtenissen gisteravond rondom het indienen van de motie door PVV-kamerlid Sietse Fritsma om te komen tot een moslimimmigratiestop. De meeste gevestigde partijen in de Tweede Kamer van GroenLinks tot VVD hebben hun steun aan het recht van de PVV een motie in te dienen die ook tot stemmingen leidt, onthouden of  ingetrokken. Dit is in de parlementaire geschiedenis nog nooit eerder gebeurd.

“Daarmee ontneemt de Kamer het recht van een partij waarop ruim een half miljoen mensen hebben gestemd om voorstellen te doen. Dat is ondemocratisch en een belediging van de PVV-kiezer. Het cordon sanitaire is daarmee een feit”, aldus fractievoorzitter Wilders die daaraan toevoegt dat hierdoor eens te meer bewezen is dat “de Tweede Kamer vooral bestaat uit bange laffe mensen die de stem van het volk negeren”.

De PVV zal deze gang van zaken niet accepteren en komende dinsdag vragen een ordedebat te houden in de Tweede Kamer over deze kwestie.

Klik hier voor het bericht op Trouw.nl

Meer links:
Elsevier.nl

  • Aangemaakt op .