Skip to main content

In de media - Opinie

Asociaal kabinet - Column Wilders Geenstijl

Zichtbaar opgelucht stond de minister van Financiën, Wouter Bos, vorige week de verzamelde pers te woord en gaf hen het verlossende woord.

Na wekenlang onderhandelen werden de coalitiepartijen het eens over de begroting van 2008. Goed nieuws voor Balkenende en Bos, slecht nieuws voor de rest van Nederland. Want de eerste uitgelekte delen van de begroting laten belastingverhogingen zien die iedereen gaan treffen, maar de werkende burger in het bijzonder. Dit kabinet wil volgend jaar namelijk de lasten extra verhogen om alle linkse speeltjes als het generaal pardon en ontwikkelingshulp te kunnen financieren. Dat doet zij bijvoorbeeld door middel van verhoging van de BTW tot 20%, verhoging van de bijtelling voor leaseauto’s en het verhogen van de accijnzen op tabak, alcohol en brandstof. De ‘Bos-belasting’ voor gepensioneerde ouderen komt er in een andere vorm toch en heet nu AOW-tax. En als klap op de vuurpijl wil dit kabinet ook gaan snijden in de ouderen- en gehandicaptenzorg, voor een bedrag van maar liefst 600 miljoen euro. Er wordt onder andere bezuinigd op hulp bij uitstapjes en dat betekent dat veel ouderen straks nog minder naar buiten kunnen. Asocialer kan bijna niet.

Vrijwel iedereen gaat er in koopkracht op achteruit, met uitzondering van de sociale minima. Vooral de hardwerkende burger en de ouderen zullen de rekening gaan betalen van de plannen van dit linkse kabinet onder leiding van Jan Peter Balkenende. Het grote nivelleren is weer begonnen: “allemaal even arm”.  De invloed van Jan Pronk is nu al voelbaar, het buigen van de CDA-bewindslieden stuitend.

Laten we eens nader bekijken wat de reden is van deze gigantische belastingverhoging. Waarom hebben Balkenende en Bos zoveel geld nodig? Waar gaat al dat geld straks naartoe?

Enkele geldverslindende linkse prestige-projecten:

1.
Het generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Nog steeds is niet duidelijk hoeveel miljoenen dit verschrikkelijke besluit ons gaat kosten.

2.
Het Deltaplan Inburgering. Minister Vogelaar wil graag de inburgeringscursussen gratis maken voor inburgeraars. En gratis maken voor inburgeraars betekent dus dat zij die kosten gaat betalen van úw belastinggeld. Het zou toch sneu zijn als de nieuwe kersverse Turkse bruid van uw buurman Mehmet haar inburgering zelf moest betalen?

3.
Ook voor het opknappen van de zogenaamde ‘krachtwijken’, of  ‘prachtwijken’ is handenvol met geld nodig. U raad het al; dat mag ú betalen. Dus de eerstvolgende keer als uw autoradio weer eens is gejat omdat u in een van de ‘prachtwijken’ van mevrouw Vogelaar stond geparkeerd, troost u dan met de gedachte dat de huizen er in ieder geval geweldig in de verf staan.

4.
Maar laten we ook niet minister Ter Horst vergeten, die eveneens behoorlijk wat geld nodig zal hebben voor haar ‘Actieplan polarisatie en radicalisering’, een onvervalst knuffelproject waaraan vele miljoenen euro’s aan belastinggeld verspild zullen gaan worden. Het zal onder andere gebruikt worden om meer voorlichting te geven over de islam aan autochtone burgers en het bijbrengen van democratisch burgerschap aan radicaliserende jongeren. Wie gaat er straks aan oma Jannie uitleggen dat ze niet meer naar haar wekelijkse bingo-avond gebracht kan worden omdat de plaatselijke moslimjeugd bijles moet krijgen in Nederlandse (rechts)normen en waarden?

5.
Maar daar houdt het helaas niet op met geldverspillende links-idealistische plannen. Er wordt ook weer gigantisch veel geld in de bodemloze put van de ontwikkelingssamenwerking gesmeten. Voor de komende vier jaar gaat het om honderden miljoenen extra.

Ondertussen zijn de ministers en staatssecretarissen van plan wel hun eigen koopkracht te verbeteren, door hun salaris met tien procent te verhogen. Nu weet u waar uw zuurverdiende belastingcenten zoal aan besteed worden. Denk daar maar eens rustig over na als u vanmiddag weer eens vaststaat in de file op weg naar huis.

Een kabinet dat in een tijd van economische voorspoed en hoogconjunctuur de burger niet minder maar juist meer belasting laat betalen en bezuinigt op bejaarden- en gehandicaptenzorg is een ronduit asociaal, links gruwelkabinet.

  • Aangemaakt op .