Skip to main content

In de media - Opinie

Prinsjesdag - Column Wilders Geenstijl

Het is Prinsjesdag en dus presenteert het kabinet Balkenende IV vandaag haar plannen voor het komende jaar.
En die zijn ronduit slecht. Dit kabinet is het meest linkse sinds Joop den Uyl en de burger zal het weten.

De lasten gaan met maar liefst 7 miljard euro omhoog. De btw gaat in 2009 naar 20 procent. Er komt een vliegtaks, waardoor een gezin al snel vele tientallen euro’s extra zal betalen voor een vakantie naar Spanje. De accijnzen op alcohol en tabak gaan omhoog. De automobilist wordt uitgekleed. Terwijl hij nog altijd wacht op teruggave van het Kwartje van Kok, krijgt hij er het Dubbeltje van Bos bij, want de accijnzen op diesel en lpg gaan omhoog. En alsof dat nog niet genoeg is gaat de motorrijtuigenbelasting omhoog en schiet de bijtelling voor lease-auto’s naar 25 procent. Het zal u niet verwonderen dat vanwege deze maatregelen de koopkracht van heel veel burgers het komende jaar niet zal verbeteren.

Al die lastenverzwaringen heeft het kabinet nodig om haar talrijke linkse hobby’s te financieren. In de geest van mogelijk aanstaand PvdA-voorzitter Jan Pronk komt er extra geld voor ontwikkelingshulp, waardoor er tientallen miljoenen extra in de bodemloze put van Afrika gestort zullen worden. De uitvoering van het generaal pardon gaat bakken met geld kosten en hetzelfde geldt natuurlijk voor de omtovering van achterstandsbuurten in utopische ‘prachtwijken’, het ronduit megalomane project van PvdA-minister Ella Vogelaar.

Anders dan Balkenende IV, dat het leven van de burger duur en zuur maakt, wil de Partij voor de Vrijheid de burger wél laten delen in de huidige economische voorspoed. De PVV kiest wél voor lagere lasten en voor verbetering van de koopkracht. En dat kan ook. Bijvoorbeeld door het mislukte experiment dat ontwikkelingshulp heet drastisch te beperken en te snijden in kunstsubsidies en de linkse publieke omroep. De miljarden die hiermee vrijkomen moeten besteed worden aan lagere belastingen voor de burgers. De btw gaat niet omhoog naar 20 procent en de accijnzen op alcohol, tabak, diesel en lpg worden niet verhoogd. De hardwerkende burger zou met deze maatregelen meer van zijn zuurverdiende geld overhouden dan nu met dit spilzieke graaikabinet het geval is. Het leven van heel veel burgers zou er veel zonniger uitzien.

Maar helaas. Voorlopig zit Nederland opgezadeld met dit kabinet van Jan Peter Balkenende en Wouter Bos, dat zich niets van de burger aantrekt. Dat niet geeft, maar neemt. Dat niet luistert, maar stokdoof is. Dat de kloof tussen burger en politiek alleen maar groter maakt. 

Waar de hardwerkende burger snakt naar lastenverlichting, meer koopkracht en aanpak van de criminaliteit en immigratie, wordt hij met dank aan dit kabinet geconfronteerd met hogere lasten en een generaal pardon. Ook doet Balkenende IV helemaal niets om de islamisering van Nederland tegen te gaan. Balkenende en Bos zijn soft voor criminelen en vreemdelingen, maar zijn hard voor consumenten, automobilisten en ouderen. Het is de wereld op zijn kop.  

Dit kabinet is doof voor de wensen van de burger en blind voor de echte problemen in de samenleving, de Partij voor de Vrijheid kiest daarentegen wél voor de burger. U kunt op ons rekenen!

  • Aangemaakt op .