Skip to main content

In de media - Opinie

Opgeruimd staat netjes - Column Wilders Geenstijl

Vorige week was ik in Amsterdam op werkbezoek bij Circus Renz, een prachtig bedrijf van hardwerkende mensen. Helaas wordt het circus steeds vaker het slachtoffer van dierenactivisten, of beter gezegd van dierenterroristen. Zo beschuldigen sommigen het circus van dierenmishandeling en werden in Amsterdam talloze borden die het circus aankondigden vernield.

Niet alleen Circus Renz wordt geterroriseerd. Zo worden medewerkers van farmaceutische bedrijven door zelfbenoemde ‘dierenvrienden’ bedreigd en uitgemaakt voor moordenaars. Daarnaast vallen deze engerds nertsenfokkerijen aan, bijvoorbeeld in Putten waar een aantal jaren geleden tientallen dierenterroristen enorme vernielingen aanrichtten. Bedrijven van hardwerkende mensen worden letterlijk kapot gemaakt. Opvallend is dat dierenterroristen er geen enkel probleem mee lijken te hebben dat verreweg de meeste nertsen kort na hun ‘bevrijding’ worden doodgereden of sterven van de honger omdat ze zichzelf niet kunnen redden in de natuur. Echte dierenvrienden dus.

In Nederland worden de gevaarlijke uitwassen van het dierenactivisme nog altijd fors onderschat. Zelfs de moord door Volkert van der Graaf op Pim Fortuyn heeft de ogen van veel mensen in ons land niet doen opengaan. Het probleem van het dierenactivisme wordt steeds bedreigender. Onlangs concludeerde de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in haar rapport ‘Dierenrechtenactivisme in Nederland, springplank voor Europa’ immers dat er sprake is van een toename van zogenaamde ‘home visits’, huisbezoeken. Steeds vaker vallen dierenterroristen mensen thuis lastig met bedreigingen en vernielingen, meestal ’s nachts.

In het Verenigd Koninkrijk staat men minder naïef tegenover het linkse dierenactivisme. Daar worden dierenactivisten veel harder aangepakt. Dat is ook een van de redenen waarom ze hun activiteiten steeds vaker naar Nederland verplaatsen. In het Friese Appelscha sloegen linkse ‘dierenvrienden’ eerder deze maand zelfs een internationaal trainingskamp op. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst konden ze onder andere leren hoe zij anonieme, ontraceerbare emails de deur uit moeten doen en hoe ze om moeten gaan met gevangenisstraffen. Tussen de ‘cursussen’ door gingen ze massaal met de politie op de vuist, en dat terwijl minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) aangaf dat het volgens hem om een ‘vreedzame bijeenkomst’ zou gaan. Hoe naïef kun je zijn! Een typisch voorbeeld van een man die niet weet hoe het er buiten zijn ivoren toren aan toegaat. Dat kamp had natuurlijk verboden moeten worden.

Dieren moeten goed behandeld worden en dierenmishandeling moet keihard worden aangepakt. Maar zeker niet op de vernielzuchtige manier waarop dierenterroristen het menen te moeten doen. In de Verenigde Staten kunnen dierenactivisten veroordeeld worden op basis van een speciale wet: de Animal Enterprise Terrorism Act (AETA). Overtreding van deze wet staat gelijk aan terrorisme. Wat mij betreft komt er in Nederland zo snel mogelijk een gelijksoortige wet. Dierenterroristen horen namelijk thuis achter slot en grendel. Zo lang deze wet er nog niet is moeten alle dierenterroristen wat mij betreft op grond van artikel 140 van het Wetboek van Strafrecht, dat ziet op deelname aan een criminele organisatie of artikel 140a, dat ziet op deelname aan een terroristische organisatie, in de gevangenis worden weggestopt.  Opgeruimd staat netjes.

Zie ook het artikel op de website van Trouw 'Wilders wil aparte wet tegen 'dierenterroristen' door hier te klikken.

  • Aangemaakt op .