Skip to main content

In de media - Opinie

COLUMN EmpEx Vacaturebank

Het geeft mij altijd weer een goed gevoel als ik zie dat jonge en creatieve ondernemers zich vol goede moed inzetten voor Nederland. Daarom kan ik hierbij volmondig zeggen: proficiat met de vacaturebank die u hebt gestart waarmee u ook andere mensen aan de slag wilt helpen. Hieruit blijkt weer dat Nederland barst van de energie en dat Nederlanders durven en bovenal willen ondernemen en werken. Jammer genoeg staat regelzucht een goed ondernemerschap in Nederland nog te vaak in de weg. Ook het huidige kabinet gelooft dat het bovenal de overheid is die mensen aan de slag moet helpen en dat in Den Haag nieuwe banen worden geboren. Wat mij betreft grote kul! Het zijn en blijven visionaire, hardwerkende ondernemers in het land die de motoren zijn van onze economie. Zij zijn het die ervoor zorgen dat andere mensen zelf hun geld kunnen verdienen.
Iedereen moet dan ook uitgaan van zijn eigen kansen en mogelijkheden. Het verheugde mij om te zien dat EmpEx zich bijvoorbeeld richt op stagiairs en arbeidsgehandicapten. Wij ondersteunen dan ook van harte dat arbeidsgehandicapten, waar mogelijk aan de slag gaan. Er is te lang gedacht dat mensen met een handicap niet konden of misschien wel niet wilden werken. Het tegendeel is waar! Zelf aan het werk met een baan die bij je past op een werkplek die ook rekening houdt met je beperkingen is iets wat veel mensen willen. Arbeidsgehandicapten zijn niet zielig zoals vaak wordt verondersteld door de Haagse bureaucratie. Het zijn mensen die uit willen gaan van eigen kracht en niet tot de WIA willen worden veroordeeld.
Bedrijven die zich hard willen maken voor werkend Nederland verdienen wat ons betreft alle steun. En bedrijven die arbeidsgehandicapten in dienst willen nemen en die net als wij geloven in het kunnen van mensen met een tekortkoming verdienen wat mij betreft een grote pluim! Laten wij daarom aan de slag gaan om van Nederland weer een land te maken waar iedereen zijn schouders eronder zet. Wij als kritische waakhonden in Den Haag en u met frisse moed in het land!
 
Hartelijke groet,
Geert Wilders.
  • Aangemaakt op .