Skip to main content

In de media - Opinie

De uitverkoop van Nederland - Column Wilders Geenstijl

Geenstijl.nl - Onlangs werd bekend dat ABN Amro “fusieonderhandelingen” voert met de Britse bankgigant Barclays. Als de onderhandelingen slagen is er natuurlijk geen sprake van een fusie, maar van een overname. Barclays is namelijk veel groter dan ABN Amro. Mocht de overname doorgaan dan verdwijnt één van de grootste ondernemingen van ons land en zullen er ongetwijfeld veel mensen ontslagen worden. Dat is natuurlijk slecht voor de Nederlandse economie. Extra wrang is dat vorige week bekend werd dat ABN Amro-topman Groenink miljoenen zal vangen als de deal doorgaat. Over zelfverrijking gesproken…

Nadat eerder al een einde kwam aan DAF en Fokker, werd in 2004 onze nationale trots KLM overgenomen door Air France. Ook toen sprak men overigens van een fusie. Vorig jaar kochten buitenlandse investeringsfondsen informatieconcern VNU en een divisie van Philips. Zogenoemde hedgefondsen oefenden de laatste jaren druk uit op Ahold, Shell en Stork, en de Hema zal waarschijnlijk binnenkort verkocht worden. Kortom, het Nederlandse bedrijfsleven staat in de uitverkoop, en ik ben bang dat de hele boedel wel eens verkocht zou kunnen gaan worden.

Niet alleen de ondernemingen van ons land staan onder druk. Hetzelfde geldt voor onze culturele identiteit. Als gevolg van de toenemende invloed van de islam in ons land, komen steeds meer Westerse – en daarmee Nederlandse – waarden als de rechtsstaat, de scheiding van kerk en staat en de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en hetero- en homoseksuelen in toenemende mate in het gedrang. Achterlijke verschijnselen als polygamie, vrouwenbesnijdenis en eerwraak zijn in Nederland als gevolg van de massale intrede van de islam aan de orde van dag. Het is alsof de gasten het huis overnemen. Tegen al diegenen die onze waarden niet willen accepteren, zeg ik: je bent niet verplicht om hier te wonen, Nederland is geen gevangenis zoals de DDR ooit was.

Nederland mag trots zijn op zijn seculiere cultuur en burgerlijke vrijheden, en alles wat die vrijheid bedreigt moet keihard bestreden worden. Dat geldt dus ook voor de islam. We moeten af van het “weg-met-ons-denken” en ons cultuurrelativisme. Zo niet, dan zullen ooit – vroeg of laat – onze kinderen vijf keer per dag op hun knieën richting Mekka moeten bidden.

Een paar weken geleden werd een voorbeeld van het “weg-met-ons-denken” gedemonstreerd door de door ons duurbetaalde presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman. In hun programma was de Tilburgse imam Ahmed Salam te gast, de man die Rita Verdonk weigerde een hand te geven en gezegd zou hebben dat Nederland schade toegebracht moet worden. De imam gaf voor het begin van de uitzending aan dat hij niet zou aanschuiven als er bier en wijn op tafel zou staan, omdat dat in strijd is met zijn geloofsovertuiging. In plaats van dat de heren hem met een schop onder zijn kont de studio uitbonjourden gingen ze door hun slappe knieën voor deze middeleeuwse man. Er kwam geen drank op tafel. Als iedereen in dit land zo zwak als deze twee heren was dan zou de sharia hier nog voor de zomer zijn ingevoerd.

De Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy wil een ministerie voor Immigratie en Nationale identiteit instellen. Een uitstekend plan. Net als de Nederlandse staat de Franse cultuur – vooral door de aanwezigheid van maar liefst vijf miljoen moslims – onder grote spanning. Sarkozy wenst de Franse culturele identiteit te benoemen, zodat de Fransen weer weten waarom ze trots op hun land mogen zijn. Om precies dezelfde reden vind ik dat ook Nederland zo’n ministerie moet krijgen. Onze manier van leven en onze culturele identiteit zijn het namelijk meer dan waard om uitgedragen en verdedigd te worden. Onze ondernemingen worden verkocht, maar onze waarden mogen nooit in de uitverkoop. Nederland moet Nederland blijven.

  • Aangemaakt op .