Skip to main content

In de media - Opinie

Palestijnse Autoriteit en Hamas zijn één pot nat - opiniestuk op www.dagelijksestandaard.nl

De Palestijnse Autoriteit is minstens zo extremistisch als de terroristische groepering Hamas. Ter illustratie: Twee weken geleden zei de belangrijkste Palestijnse religieuze leider, moefti Muhammed Hussein, dat de moslims de Joden moeten verslaan, en citeerde deze hadith: "De Joden zullen zich achter rotsen of bomen verschuilen, maar die rotsen en bomen zullen roepen: o moslim, er is een Jood achter mij, kom en dood hem."

Tijdens de tweede intifada gebruikte de Palestijnse Autoriteit diezelfde hadith om via de staatszender de bevolking ervan te doordringen dat het een islamitische plicht is om Joden te vermoorden.

De moefti distantieerde zich aanvankelijk niet van zijn opmerking, maar voegde eraan toe dat het doel van de Islam is Joden te vermoorden. Nu Netanyahu hier wereldwijd aandacht voor vraagt, verschuilt hij zich achter de hadith.

Dat dit soort oproepen van belangrijke moefti’s niet ongevaarlijk zijn, blijkt uit een onderzoek van het Israel Project; maar liefst 73% van de Palestijnen staat achter deze hadith.

Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit, verklaarde op 23 oktober 2011 tegenover Dream2 TV dat hij de Joodse Staat nooit zal erkennen. Bovendien verheerlijkte hij terrorisme door zich te laten fotograferen met, in ruil voor Gilad Shalit vrijgelaten, terroristen die hij een landkaart van Palestina schonk die héél het land Israël beslaat.

Tevens beloofde de Palestijnse Autoriteit 5 miljoen dollar en huizen aan de vrijgelaten terroristen – met dank aan onze zuurverdiende Nederlandse belastingcenten!

Alles even op een rijtje: de geestelijk leider van de Palestijnse Autoriteit instrueert de bevolking dat het vermoorden van Joden een religieuze plicht is. De ‘gematigde’ Abbas zegt dat hij nooit een Joodse Staat zal erkennen. Vrijgelaten terroristen ontvangen geld, huizen en een kaart waarop Israël verdwenen blijkt. Dan is er slechts één conclusie mogelijk: namelijk dat de verschillen tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas puur cosmetisch zijn.

 

-Raymond de Roon, buitenlandwoordvoerder Partij voor de Vrijheid

 

 

 

  • Aangemaakt op .