Skip to main content

Persberichten

Gemeente Amsterdam chanteert scholen

De Partij voor de Vrijheid heeft met afschuw kennisgenomen van de aanslag van de gemeente Amsterdam op de vrijheid van onderwijs. De gemeente wil autochtone Nederlanders vrijwel onmogelijk maken zelf hun school te kiezen voor hun kinderen.

Onderwijswoordvoerder Martin Bosma van de PVV in de Tweede Kamer: "De vrijheid van onderwijs is een enorm goed. Het betekent dat ouders ZELF kunnen uitmaken op welke school zij hun kinderen plaatsen. Dat zorgt voor concurrentie tussen scholen en daarmee levert het een cruciale bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarmee is Nederland uniek. Amsterdam kiest nu voor de maakbaarheid van de samenleving. Alleen kinderen in een bepaald voorrangsgebied mogen naar een bepaalde school. Deze maatregel zal betekenen dat heel veel autochtone Nederlanders Amsterdam zullen verlaten."

De Partij voor de Vrijheid gaat in de Tweede Kamer een spoeddebat over deze kwestie aanvragen.

Zwarte scholen zijn het logische gevolg van het Nederlandse beleid van massa-immigratie.

Het is pijnlijk te zien dat Amsterdam de katholieke en eucumenische scholen heeft gechanteerd het convenant te tekenen. Die scholen mogen alleen uitbreiden als zij het diktaat van Cohen slikken.

Opvallend is dat in de Verenigde Staten nu de schookeuze juist weer wordt vergroot. Ras of afkomst mag niet langer een rol spelen in de toelating. Dat blijkt uit een uitspraak van het Hoogerechtshof.

http://www.trouw.nl/incoming/article739911.ece/Hof_VS_verbiedt_positieve_discriminatie_scholen

  • Aangemaakt op .