Skip to main content

Persberichten

"PVV en extreem-rechts"

*PVV plaatste nooit oproep op extreme sites
 
*Berichtgeving: "PVV zocht steun op extreem-rechtse sites" is dus onwaar
 
*Stagiair plaatste in zijn eerste week een reactie op oproep gedaan door derden - zonder Geert Wilders hierin te kennen
 
*1500 ondersteuningsverklaringen zijn niet te controleren. Ook andere partijen die voor het eerst aan de verkiezingen deelnamen hebben helaas handtekeningen uit de verkeerde hoek gekregen.
 
*PVV en Geert Wilders hebben zich altijd verre gehouden van extreem-rechts en blijven dit doen
 
 
NRC Handelblad opent vandaag met een bericht over de PVV en het plaatsen van een oproep op een extreem-rechtse site. De kop "PVV riep steun van extreem-rechts in" is dan ook klinkklare onzin.
 
De waarheid: de PVV heeft nooit een oproep op een dergelijke site gedaan. Uiteraard heeft de PVV geen prijs gesteld op de handtekening van mensen uit extreem-rechtse hoek.
 
Wel heeft een stagiair, die op dat moment pas enkele dagen in dienst was, op eigen initiatief een reactie geplaatst op een site. Dit pas nadat een derde partij (en dus niet de PVV) daar een oproep tot tekening van een ondersteuningsverklaring had geplaatst. Geert Wilders, noch de campagneleiding was van dit alles  op de hoogte. Ze betreuren deze onbezonnen daad van de stagiair.
 
De PVV heeft altijd afstand gehouden tot extreem-rechts en zal dit altijd blijven doen. Uiteraard stelt de PVV geen prijs op de handtekening van mensen uit extreem-rechtse hoek.
 
In totaal tekenden vijftienhonderd mensen de verklaring. De PVV werkte zonder subsidie, en met een zeer kleine staf, voornamelijk bestaande uit stagiaires. Het doen van een grootscheeps antecedentenonderzoek behoorde daarom niet tot de mogelijkheden.
  • Aangemaakt op .