Skip to main content

Persberichten

Gevangenisstraffen dierenmishandeling: initiatiefwetsvoorstel

Vanmorgen ontsierde wederom dierenmishandeling de voorpagina van een van onze kranten. De vijf jaar oude Clumber Spaniel Bobo werd door zijn dronken baas tot twee keer toe met een hamer op zijn hoofd geslagen en vervolgens 13 (!) keer met een briefopener gestoken.

Groep Wilders/Partij voor de Vrijheid wil deze misselijkmakende trend definitief een halt toeroepen. Wij willen niet langer dat dieren door de wet als goederen worden beschouwd, maar als levende wezens met gevoel, waarde en rechten op welzijn en bescherming. Wij willen een minimumgevangenisstraf introduceren voor dierenmishandelaren, bekroond met definitieve ontzegging, een rode kaart, op het houden van dieren. Groep Wilders/PVV is momenteel in afwachting van een antwoord van minister Donner op de onlangs Geert Wilders gestelde kamervragen naar aanleiding van de zware mishandeling van boxer Cocco twee weken geleden in Grubbenvorst. Beide mishandelaren zijn op vrije voeten gesteld tot de uitspraak van de rechter. Dit is volstrekt ontoelaatbaar!
Indien Minister Donner niet toezegt de wet te zullen wijzigen zal Groep Wilders/Partij voor de Vrijheid een initiatiefwetsvoorstel indienen om te regelen dat dierenmishandelaars een minimumgevangenisstraf krijgen en een levenslang verbod op het houden van dieren.
 
Dion Graus
Kandidaat Kamerlid Groep Wilders/Partij voor de Vrijheid

  • Aangemaakt op .