Skip to main content

Persberichten

KRO-voorzitter ontziet eigen partij!

De voorzitter van de KRO, Koen Becking, blijkt lid van de VVD. Dit is zojuist bevestigd tegenover de fractie van de PVV. Beckings VVD-lidmaatschap is pikant omdat de KRO vorige week een stemadvies gaf - alleen gericht tegen de PVV en GroenLinks, terwijl de VVD op mediagebied vrijwel het zelfde standpunt heeft als de PVV.

In het VVD-programma staat: "De structuur van de publieke omroep wordt uiteindelijk vereenvoudigd tot een soort "NOS", waarin de omroepverenigingen als productiehuizen kunnen deelnemen." Dat is exact het standpunt dat de Partij voor de Vrijheid de afgelopen jaren heeft uitgedragen.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: "De afgelopen jaren trok ik samen met de VVD op om de invloed van de omroepverenigingen te verkleinen. PVV en VVD willen beide toe naar een centrale omroep-organisatie. Beide partijen willen dus op vergelijkbare manier de rol van de omroepverenigingen verkleinen. Maar vreemd genoeg noemt Becking in zijn stemadvies de VVD niet. De zaak is duidelijk: Becking voert een actie met gemeenschapsgeld om zijn eigen partij te promoten en hij doet dit vlak voor de verkiezingen. De vraag is of we daar belasting voor moeten betalen."

Aanvullende vragen van het lid Bosma aan de minister van mediazaken
31 mei 2010

1.)
Bent u bekend met het lidmaatschap van de VVD van KRO-voorzitter Koen Becking?

2.)
Waarom ontziet de KRO-voorzitter zijn eigen partij in zijn stemadvies terwijl PVV en VVD op mediagebied overeenkomstige standpunten hebben?

3.)
Deelt u de mening dat de KRO-voorzitter op kosten van de belastingbetaler een actie voert die een concurrent van de VVD moet schaden, ten faveure van zijn eigen partij?

  • Aangemaakt op .