Skip to main content

Persberichten

PVV: Presentatie Gedoogakkoord

We leven in historische tijden en ik kan mededelen: we hebben een historisch akkoord bereikt. Ik ben er trots op.

Trots dat ik hier namens onze anderhalf miljoen kiezers mag staan en tegen al die mensen kan zeggen: uw stem heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe wind gaat waaien in Nederland. Dankzij u wordt Nederland straks veiliger, gaan de aantallen asielzoekers en immigranten zeer substantieel omlaag en wordt er fors geïnvesteerd in de ouderenzorg, Ik aarzel vandaag dan ook niet het woord ‘historisch’ te gebruiken. Want ik denk dat we vandaag iets bezegelen dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor Nederland.
Ons land neemt ongekende maatregelen om de toestroom van asielzoekers en immigranten in te dammen. Inzet van deze politieke samenwerking is, waar al die maatregelen dus toe moeten kunnen leiden is een kwart minder asielstroom zijn, dertig procent minder reguliere toestroom zijn, waaronder de gezinsmigratie. En als het gaat om de aantallen niet-westerse allochtonen kunnen de nieuwe maatregelen tot maar liefst 50% minder instroom leiden. Illegaal verblijf wordt strafbaar. En er komt een burkaverbod. Voor Nederland ongekende maatregelen en ongekende cijfers.

Dan een voor de PVV belangrijk punt dat we hebben binnengehaald: denaturalisatie. Jarenlang is de PVV zwart gemaakt omdat we vinden dat het Nederlanderschap van criminelen met een dubbele nationaliteit moet worden ingetrokken. Nu gaat dat gebeuren, en er met de pet naar gooien bij de inburgeringscursus betekent voortaan: verblijfsvergunning voorgoed kwijt.

Dan veiligheid. Ook hierop boeken we winst. Eindelijk staan de gewone burgers centraal en niet meer de belangen van de misdadigers. Ook op dit terrein is een trendbreuk bereikt. Er komen harde maatregelen. Drieduizend politie-agenten (waaronder 500 animalcops). Nederland zal veiliger worden. Ook omdat er eindelijk minimumstraffen zullen worden ingevoerd, voor recidivisten. Straaterreur wordt keihard aangepakt. TBS zal worden wordt versoberd en er wordt iets gedaan aan het proefverlof!

De Partij voor de Vrijheid is de verkiezingen ingegaan als de partij bij uitstek voor de gewone hardwerkende mensen van Nederland, de mensen die het niet cadeau krijgen. Er wordt voor maar liefst 18 miljard bezuinigd – een enorm bedrag.

Maar na jaren socialistisch potverteren door Wouter Bos kon ook dat niet eeuwig doorgaan. We kunnen de kinderen van Nederland niet opzadelen met steeds verder uit de klauw lopende overheidsbestedingen. Echt sociaal beleid, dat is een fatsoenlijke begroting.

Er moest worden ingegrepen en dat gebeurt. Maar 18 miljard aan ombuigingen blijkt te kunnen – gemiddeld zelfs zonder koopkrachtverlies voor de werkende mensen van Nederland.

Met bijzonder veel trots kan ik meedelen dat de ingrepen op de sociale zekerheid beperkt zijn. De Partij voor de Vrijheid heeft gevochten om onze verzorgingsstaat overeind te houden. Dat is gelukt.

Het ontslagrecht blijft de komende kabinetsperiode ongewijzigd. Ook de duur van de werkloosheidsuitkering wordt niet gewijzigd. De AOW-leeftijd wordt met onze steun niet naar 67 jaar maar naar 66 jaar verhoogd. De uitkeringen worden niet bevroren.

Dan de ouderenzorg. Hier hebben we echt keihard voor geknokt. Er komt structureel bijna één miljard euro extra voor de zorg voor ouderen. Er komen maar liefst 12.000 extra verpleegkundigen bij voor de dagelijkse verzorging van onze ouderen. Met dit miljard komt ook een einde aan de 24-uursluiers. Maar er is meer. Bijna 2 miljard aan bezuinigingen op de Thuiszorg (Wmo) en verhoging van de Eigen Bijdrage voor bewoners van zorginstellingen zijn geschrapt. Een pakket om trots op te zijn.

Wij zijn dus trots op dit gedoogakkoord. Nederland zal ervan profiteren.De Partij voor de Vrijheid zal zich de komende jaren een betrouwbare partner tonen. Wij zijn goed voor onze handtekening en hebben vertrouwen in onze partners. Wij zijn er helemaal klaar voor. Dank u wel.


Wilders: helft minder instroom allochtonen, Telegraaf.nl
Wilders: 1 miljard erbij voor ouderenzorg, Ad.nl

  • Aangemaakt op .