Skip to main content

Persberichten

PVV: geen hulp voor door en door corrupt Afghanistan

Vragen van de leden Driessen en Bontes (beiden PVV) aan de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over ontwikkelingshulp aan de Islamitische Republiek Afghanistan.

1.)
Bent u bekend met het verslag over de begrotingscontrole op de financiële bijstand van de EU aan Afghanistan van het Europees Parlement? (*)  Hoe beoordeelt u dit verslag? Hoe beoordeelt u de vaststelling dat volgens de organisatie Integrity Watch in Afghanistan in 2009 voor meer dan een miljard dollar aan smeergeld is betaald?

2.)
Bent u ermee bekend dat Afghanistan één der corruptste staten ter wereld is, beloond met plaats 180 op de corruptie index van Transparency International? Deelt u de mening dat Afghanistan getypeerd kan worden als door en door corrupt?

3.)
Deelt u de mening dat zij die op 5 december jl. tijdens de Afghanistan-conferentie in Bonn overeenkwamen ook na 2014 hulpgelden in Afghanistan te blijven pompen gekwalificeerd kunnen worden als naïeve Hulpsinterklazen?

4.)
Bent u bereid, behoudens bilaterale noodhulp, alle Nederlandse hulp – zowel de bilaterale als de multilaterale – bestemd voor de Islamitische Republiek Afghanistan per direct te beëindigen?

* Lees hier het verslag over de begrotingscontrole op de financiële bijstand van de EU aan Afghanistan van het Europees Parlement

  • Aangemaakt op .