De Europese Commissie heeft onlangs een voorstel gedaan voor de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie om fraude met EU-geld aan te pakken. De PVV vindt dit een gevaarlijke ontwikkeling. Strafrechtelijk onderzoek is namelijk primair een nationale zaak. Effectieve strafrechtelijke bestrijding van georganiseerde misdaad vraagt om nationale en lokale politie- en justitie-autoriteiten die misdaad ter plaatse moeten aanpakken, en geen Roemeense of Bulgaarse afgevaardigden die zich straks met onze nationale politie- en justitieautoriteiten gaan bemoeien.

Bovendien vindt de PVV het belang van opsporing van EU-fraude niet zwaarder wegen dan andere vormen van criminaliteit, zoals overvallen, straatroven en criminele jeugdbendes. PVV-Kamerlid Lilian Helder: "Waanzin om speciaal voor deze vorm van fraude een Europees OM op te richten waarbij het slachtoffer, de Europese Commissie, ook nog eens zelf de sanctie bepaalt".

De PVV roept de regering dan ook op een opt-out te bedingen op het gebied van politiƫle en justitiƫle samenwerking, zodat Nederland in navolging van de Britten, Denen en Ieren niet langer gebonden is aan Europese bemoeizucht op die gebieden en aan dit weerzinwekkende Europees OM

Download hier de poster

Poster Nederland weer van ons

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English