De PVV heeft met afschuw gereageerd op de nieuwsberichten waaruit blijkt dat de boetes voor niet handsfree bellen voor een Pool veel lager liggen dan voor een Nederlander. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: "Onze gastvrijheidsgekte blijkt iedere keer weer overtroffen te worden. Wie verzint zoiets? Ik wil weten hoe vaak deze 'Polenkorting' voorkomt, en eis dat deze boetediscriminatie acuut stopt!"

Schriftelijke vragen van de leden De Graaf en Helder aan de minister van I&M en V&J:

1.)
Bent u bekend met het bericht op o.a. GeenStijl? (*)

2.)
Kunt u bevestigen dat deze boete is opgelegd aan een Poolse chauffeur?

3.)
Waarom worden buitenlandse chauffeurs bevoordeeld ten opzichte van Nederlandse chauffeurs bij het uitdelen van verkeersboetes?

4.)
Hoeveel niet-Nederlandse chauffeurs hebben dit jaar een verkeersboete gekregen, hoe vaak was deze lager dan de wettelijke sanctie en hoeveel procent van de niet-Nederlandse chauffeurs betaalt op tijd?

5.)
Bij rijden zonder rijbewijs en/of rijden onder invloed van alcohol kan een transactie aangeboden worden. In de situaties waarin de chauffeur niet voldoende geld bij zich heeft, dan betaalt degene het bedrag dat hij op dat moment bij zich heeft. Bent u het met de PVV eens dat de politie de bevoegdheid moet krijgen om de auto bij meerdere feiten in bewaring te kunnen nemen wat tot nu toe nog niet mogelijk is? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid iedereen die Polenkorting heeft ontvangen alsnog de juiste sanctie op te leggen? Zo neen, waarom niet?

7.)
Bent u bereid acuut te stoppen met deze Polenkorting op verkeersboetes? Zo neen, waarom niet?

(*) http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/09/niet_handsfree_bellen_50_euro.html

Download hier de poster

Poster Nederland weer van ons

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English