Skip to main content

Persberichten

PVV stelt schriftelijke vragen n.a.v. het bericht ‘Stapel weer docent bij Fontys Tilburg’

Vragen van het lid Beertema (PVV) aan de minister  van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap over het bericht dat de omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, weer werkt als docent bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.

1.)
Bent u bekend met het artikel ‘Stapel weer docent bij Fontys Tilburg’(*)?

2.)
Welke bestuurder(s) van Fontys is/zijn eindverantwoordelijk voor het aantrekken op freelancebasis van de heer Stapel die aan de basis staat van de verrijking van onze woordenschat met de zelfstandige  naamwoorden ‘fopprofessor’ en ‘fraudeprofessor’?

3.)
Op grond van welke overweging is deze bestuurder/zijn deze bestuurders tot de slotsom gekomen dat het aantrekken van de heer Stapel toegevoegde waarde heeft voor deze Fontys Academy?

4.)
Hebben of hadden de betrokken bestuurders een persoonlijke relatie met de heer Stapel en indien dat zo is, heeft dat een rol gespeeld bij het aantrekken van de heer Stapel als docent?

5.)
Deelt u onze mening dat u als verantwoordelijk bewindspersoon actie moet ondernemen om deze schaamteloze benoeming, die voor de reputatie van Fontys schadelijk is, ongedaan te maken? Zo nee, waarom niet?

 

(*) ‘Stapel weer docent bij Fontys Tilburg’, Telegraaf (2 oktober 2014)

 

Bekijk hier het artikel op Powned.tv

  • Aangemaakt op .