Skip to main content

Persberichten

PVV: “Massale naheffing is grove schande”

De PVV wil dat de naheffing van de Belastingdienst, die zo'n 5 miljoen Nederlanders gemiddeld zo'n 150 euro gaat kosten, van tafel gaat.
PVV-Kamerlid Teun van Dijck: "Deze blunder van de belastingdienst mag niet met terugwerkende kracht op het bordje van de burger worden gelegd. Het is te gek voor woorden dat de belastingbetaler hiervoor moet opdraaien. Dit is onbehoorlijk bestuur van de bovenste plank. Eerst krijgen we een naheffing uit Brussel van € 642 miljoen, en nu krijgen 5 miljoen burgers een naheffing van in totaal € 750 miljoen - toeval?"

Vragen van het lid Tony van Dijck (PVV) aan de staatssecretaris van Financiën over de bericht dat 5 miljoen Nederlanders een naheffing van €150 tegemoet kunnen zien door fout van fiscus.

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht: 'Naheffingen fiscus door fout in tabellen'?(*)

2.)
Klopt het dat de gewijzigde heffingskortingen niet op tijd zijn verwerkt, waardoor nu 5 miljoen mensen €150 extra belasting moeten betalen?

3.)
Kunt u aangeven hoe deze fout is ontstaan en wanneer deze bekend is geworden? Bent u het met de PVV eens dat je mensen niet achteraf kunt confronteren met een hogere aanslag die ze niet hebben kunnen voorzien?

4.)
Vindt u het getuigen van een betrouwbare overheid om een fout van de fiscus, met terugwerkende kracht, op het bord van de nietsvermoedende belastingbetaler te leggen? Hoe past dit in uw beeld van een betrouwbare overheid?

5.)
Is het toevallig dat deze naheffing van € 700 mln tegelijk komt met de naheffing uit Brussel van € 642 mln?

(*) Lees hier het bericht

Lees hier het artikel op Telegraaf.nl

  • Aangemaakt op .